Helyi közélet

2010.08.09. 10:08

Nem hozott eredményt az éjszakai keresés

<p>Regéc - Bár a készenléti rendőrség hőkamerával felszeret helikopterét is bevetették, a keresőcsapatoknak egyelőre nem sikerült a szombat délután Regéc környékén eltűnt amerikai állampolgár, a 77 esztendős Késmárki Elek nyomára bukkanniuk</p>

Az idős férfi 56-ban emigrált az Egyesült Államokban, most rokonait látogatta meg Fonyban. Szombaton barátaival a Borsó-hegyen lévő emlékműnél jártak, amit a néhány évvel ezelőtti légi katasztrófa áldozatainak emlékére emeltek. (A szlovák légierő AN-24-es gépe 2006. január 19-én a kassai repülőtér irányába haladva a balkáni misszióból hazafelé tartó katonákat szállított, de túl korán kezdte meg a süllyedést, és a gép Hejce közelében a hegyoldalba csapódott. Mindössze egyetlen utas élte túl a szerencsétlenséget a fedélzeten tartózkodó 43-emberből.)

Szombaton délután az emlékműtől visszafelé tartva Késmárki Elekék terepjárója elakadt, ezért segítségért indultak, az öregúr egy gyerekkel a regéci panzióba tért be, ahol fizetett egy jégkrémet kísérőjének. Közben látta, hogy a terepjáró mentésére riasztott traktor elindult, ezért gyalogosan utánaeredt – azonban az egyik keresztútnál elvétette az irányt. Késmárki Eleket ekkor látták utoljára.

Az idős férfit szombat este óta keresik, mert csak egy könnyű nyári túrához volt öltözve, ami a 10-15 Celsius fokosra hűlt erdőben éjszaka kevés. Keresésében a rendőrségen kívül a speciális mentők és helyismerettel rendelkező helybeliek is részt vesznek, de tizenöt keresőkutyát és vasárnap éjjel már a készenléti rendőrség thermokamerával felszerelt helikopterét is bevetették.

Mint hétfőn reggel dr. Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetőjétől megtudtuk, az egész éjjel tartó kutatás eleddig eredménytelen maradt.

ÉM-SZP


Járhatatlan utakon is keresik az eltűnt amerikait

szon | 2010.08.08 18:09
Regéc - Szombat este 17 óra körül kezdték a felkutatását annak az eltűnt férfinek, akit utoljára Regéc határában láttak, vasárnap este már több mint százan indultak a nyomába.

Eltűnt egy „amerikás magyar”

boon | 2010.08.08 09:10
Szombaton este nyoma veszett egy hazalátogató amerikai állampolgárnak, a 77 esztendős Késmárki Eleknek, akit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében jelenleg is nagy erőkkel keres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában