Helyi közélet

2010.08.12. 22:22

Nagyléptékű beruházások és fejlesztések Kazincbarcikán

<p>„Életszagú” sajtótájékoztatót tartottak Kazincbarcikán, az éppen korszerűsítés alatt álló Ádám Jenő Általános Iskola udvarán.</p>

A város polgármestere ezen a rendhagyó helyszínen számolt be az elmúlt időszakban már megvalósult beruházásokról: a polgármesteri hivatal, a Rózsa úti háziorvosi rendelő és a Csokonai úti óvoda akadálymentesítéséről, melyek összköltsége közel 120 millió forint volt. Ehhez a város 50 millió forintot nyert pályázaton, a fennmaradó részt pedig saját maga finanszírozta. Befejeződött a Május 1. úti orvosi rendelő komplex felújítása is, az épület szinte tetőtől talpig megújult, akadálymentesítették a külső területet, a bejárati részt és a belső tereket is, továbbá az energetikai korszerűsítés is megtörtént a 91 milliós beruházás során.

Az Európai Unió által támogatott nyertes pályázatok közül az egyik legnagyobb, a Pollack Mihály Általános Iskola és az Árpád Fejedelem Tagiskola komplex felújítása, mely már a végéhez közeledik.

- A Pollack iskola felújítása már befejeződött és az Árpád rekonstrukciója is hamarosan véget ér – mondta Szitka Péter polgármester.

Modernizálás kívül-belül

- Mindkét épületet teljesen akadálymentesítettük, kívülről-belülről felújítottuk, modernizáltuk, illetve megvalósult az energetikai és kommunikációs korszerűsítés is. Emellett az intézményeket új iskolabútorokkal és oktatási eszközökkel szereltük fel remélhetőleg a gyerekek, a pedagógusok és a szülők legnagyobb örömére – tette hozzá Szitka Péter.

A helyszíni sajtótájékoztatót éppen annak az iskolának az udvarán tartották, ahol egy közel 45 milliós beruházás során szintén megvalósítják a teljes körű megközelíthetőséget, vagyis az akadálymentesítést, liftet építenek az intézmény két szintje közé és a vizesblokkokat is korszerűsítik.

- Hasonló felújítás zajlik a Dózsa György Tagiskolában, valamint a Mesevár és a Napsugár Tagóvodákban, ez utóbbiban egyébként a konyha és a kiszolgáló helyiségek is modernizálódnak – folytatta a leltárt Kazincbarcika polgármestere.

Komplex felújítás

- De a városi fenntartású Ságvári Endre Gimnáziumban és két másik középiskolában is jelentős felújítások folynak, s a sor ezzel még nem ért véget. Hamarosan az I. számú bölcsőde komplex felújítása is megkezdődik a polgármesteri hivatal és a Kazinczy Ferenc Tagiskola energetikai korszerűsítésével együtt. 110 millió forint pályázati forrásból, 60 millió forint önrésszel kiegészítve 4 kilométer kerékpárutat építünk, végre sor kerülhet a Vasút út felújítására, de a magánberuházásként épülő városi élelmiszerpiac munkálatai is folynak már.

Emellett még 3-4 jelentős, a városban élők kényelmét és jogos igényeit kielégítő bővítésre, korszerűsítésre pályáztunk sikerrel, itt is rövidesen látványos előrelépések lesznek – zárta sajtótájékoztatóját Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere.

- Göndör Judit -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában