Helyi közélet

2010.08.09. 14:21

Ömlik a víz a Tapolcai útnál

<p>Miskolc - Nem lehet áthaladni a Tapolcai út melletti járdán. Legalábbis száraz lábbal nem. A víz hetek óta bugyog fel, eláztatva az arra közlekedőket.</p>

A tapolcai út mellett járdán, közvetlenül a Középszer utcai felkanyarodó előtt ömlik a víz az aszfaltra. Az ott lakók szerint közel egy hónapja nem lehet száraz lábbal átjutni ott. A földet feltúrták, egy MIVÍZ-es szalag pedig lekeríti a földtúrást, egyben figyelmezteti az arra közlekedőket a nyilvánvalóra. A földtúrás alatt a bicikliútként is funkcionáló járdán lefolyó vízbe három nagy követ helyeztek. A nem túl biztonságos megoldás az egyetlen esély, hogy a gyalogosok száraz lábbal jussanak át. Ottjártunkkor éppen két kisgyermekes anyuka próbált viszonylag szárazon átkecmeregni a „kis patakon”. Sikertelenül. Ez egyedül a nagyobbik kislányt nem zavarta, aki annál boldogabbnak tűnt, minél vizesebb lett és egyre csak pancsolt a (remélhetőleg) ideiglenes „járdapatakban”.

Az anyukák kérdésünkre elmondják: a hétvégén láttak erre markolót lgozni, de aztán minden maradt a „régiben”, vagyis tovább ömlik a víz. Ők minden nap erre sétálnak, a legtöbb, amit tehetnek, hogy gumipapucsot húznak, hogy legalább a cipőiket ne áztassák el.

A lakosság ne érezze meg

Karády László, a MIVÍZ Zrt. szolgáltatási főmérnöke portálunk kérdésére elmondta: egy 500 milliméter átmérőjű ívóvízvezeték tömítése ment tönkre, amit az aknában nem lehet javítani, ezért 3 méternyi szakaszon fel kell tárni a csővezetéket. Miután elöregedett vezetékről van szó, nagy az esély rá, hogy a munkálatok közben eltörik a zsibókötés, vagyis: át kell építeni a szakasz egy részét. Azért nem végezték el eddig a javítást – bár a hetek óta elfolyó víz veszteséget jelent számukra - mert mintegy 1,5 napra megszűnne a vízellátás a belváros egy részében, ami mintegy 50-60 ezer embert érintene.

- Jelenleg azon dolgozunk, hogy vízkorlátozás nélkül hárítsuk el a hibát. A szükséges eszközök szombaton megérkeztek, viszont ekkor nem volt kapacitásunk a munkálatokra, mert csak ezen a napon 9 csőtörés történt a városban, köztük az esti órákban a Zsolcai kapui vasúti felüljárónál is, ahol egy 600 mm átmérőjű cső tört el - hangsúlyozta Karády László.

Utóbbi helyszínen jelenleg is dolgoznak, a tervek szerint hétfő estére elhárítják a problémát, azt követően megkezdik a tapolcai útnál a munkálatokat.
- OlKa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában