Helyi közélet

2010.08.30. 20:05

Katonai pompával temették el a posztumusz hadnagyot

<p>Alacska - Hétfőn délután eltemették Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagyot.</p>

Hétfőn délután katonai tiszteletadás mellett, bajtársak, barátok és családtagok kísérték utolsó útjára az alacskai temetőben Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagyot. A harmincegy éves katonanő a múlt hétfői afganisztáni orvtámadás során vesztette életét, amikor a MH PRT nyolcas váltásának hazatérő állományára több irányból is tüzet nyitottak.

A temetésen jelen volt szinte a teljes honvéd vezérkar; lerótta tiszteletét Hende Csaba honvédelmi miniszter, Simicskó István a Honvédelmi Minisztérium parlamenti és Fodor Lajos közigazgatási államtitkár, Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Benkő Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és Sándor Zsolt ezredes, az MH 25. Klapka György lövészdandár parancsnoka. Bár a temetésen ott volt Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagyot Kemény István református lelkész búcsúztatta.

 - ÉM-SZP -


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában