Helyi közélet

2010.08.28. 14:39

Újabb korszerű játszóterek épülnek Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - A Radnóti téri játszótér felújításával kezdődött meg az a program Kazincbarcikán, mely összesen 6 játszótér és 3 közösségi tér komplex felújítását takarja.</p>

A város képviselő-testülete még 2010 márciusában döntött úgy, hogy 320 millió forintos keretösszegből újjávarázsolja Kazincbarcika játszótereit és pihenő-, szabadidőparkjait. A Radnóti téren a hét közepén már felvonultak a munkagépek és elkezdődött a felújítás.
- A Radnóti tér környékén nagyon sok kisgyermekes család él, így ide két különböző korcsoport számára terveztünk játszóegységeket – mondta a beruházás kapcsán Szitka Péter polgármester.
- A 2-6 és 2-12 éves korosztálynak ügyesség és egyensúlyfejlesztő, továbbá motorikus képességeket erősítő játékokat helyezünk ki. Olyanokat, amelyek ötletesen szórakoztatóak, ugyanakkor kiválóan szolgálják a fejlesztést is. A játszóteret kerítéssel határoljuk le és 3 irányból is biztonságosan megközelíthető lesz – ismertette a legfontosabb tudnivalókat a polgármester.
Hasonlóan megújul majd a Derkovits téri, a Tavasz utcai, az Árpád fejedelem téri, a Babits utcai és a Barátság téri játszótér is, illetve 3 közösségi park, ahol minden korosztály találhat majd a maga számára kulturált aktív, vagy passzív pihenési, kikapcsolódási lehetőséget.
- G. J. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában