Helyi közélet

2010.08.09. 18:21

Újabb feljelentés várható paneltűz-ügyben

<p>Miskolc - A villámgyors takarítás során a nyomok jó része is eltűnt: ezért ki a felelős?</p>

Újabb feljelentést megfogalmazását fontolgatja dr. Török Zsolt, az avasi paneltűz áldozatainak hozzátartozóit képviselő miskolci ügyvéd, ugyanis az az igyekezet, amivel a tűzcsapdává vált lakást kitakarították a Városgazda Kft. munkatársai, alapot ad némi egészséges gyanakvásra, a jogi képviselő álláspontja szerint a nyomok ilyetén eltüntetése szándékos magatartásnak tűnik.

Szabadon ki-be járhattak?

Gondatlanságból elkövetett, több ember halálát okozó közveszélyokozás vétségének megalapozott gyanúja miatt eddig egy személy ellen indult büntetőeljárás a tavaly augusztusban történt, három halálos áldozatot – egy anya és két gyermekének életét – követelő avasi paneltűz kapcsán –, de dr. Török Zsolt szerint azt is meg kellene vizsgálni, nem követtek-e el bűnpártolást azok, akik az érintett lakást olyannyira nem kezelték bűnügyi helyszínként, hogy oda napokon át bárki szabadon ki-bejárhatott, holott a többi lakást, amelyeket pusztán az oltás során szétlocsolt víz tett lakhatatlanná, gyakorlatilag hermetikusan lezárták.

Mint a sértettek jogi képviselőjét, a hatóságok szűkre szabott keretek között tájékoztatják az ügyvédet a nyomozati cselekményekről – milyen irányban folyik a nyomozás –, ám azok eredményéről már nem, így dr. Török Zsolt úgy érzi, korlátozottabbak a lehetőségei annál, mint amit az eset következtében elszenvedett sérelem indokol. Az ügyvéd arról is tájékoztatta munkatársunkat, hogy tudomása szerint eddig még nem hallgatta ki a miskolci városvezetést a rendőrség – amit ez tesz szükségszerűvé, hogy egyes tagjai a tűzvész során a helyszínen tartózkodtak, és fotók, videofelvételek tanúsága szerint beszéltek a tűz keletkezési helyeként megjelölt lakás tulajdonosával és hozzátartozóival.

 - ÉM-SZP -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában