Helyi közélet

2010.08.25. 08:24

Hidrogén szivárgott Kisvárdán

<p>Hidrogén szivárog egy tartályból Kisvárdán a General Electric gyárában. A tartályt Kazincbarcikáról indították el, már út közben folyamatos volt a robbanásveszély, mert úgy mondták, már érkezéskor hiányzott 20 köbméter - írta olvasónk kedd este.</p>

Hidrogén gáz szivárog egy kisvárdai üzemben

19:30: A szivárgás kedden délután fél három előtt kezdődött, azóta tűzoltók és a megyei veszélyhelyzeti felderítő csoport munkatársai, illetve a polgári védelem dolgozik a helyszínen. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy fél háromkor érkezett a riasztás a kisvárdai tűzoltókhoz, hogy az egyik üzemben hidrogénszivárgás van. A helyszínen megállapították, hogy egy veszélyes anyagok szállítására szolgáló konténeres jármű lefejtő csonkjánál szivárog a hidrogén. Tovább...


A hír igaz, szökik a hidrogén

19:25: A Katasztrófavédelem megyei ügyeletét kérdeztük a levélről, azt a választ kaptuk, hogy egy kisvárdai gyárban valóban beavatkoztak, mert szivárgott a hidrogén, egy konténerből, a csonknál. Értesítés után odavonultak a szolgáltató szakemberei és természetesen a tűzoltók is. Összehangolt munkájuk következtében lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, azaz civil lakos nem volt veszélyben. Felügyelet mellett gyakorlatilag hagyják lassan eltávozni a gázt.


Kisvárdai olvasónktól jött a hír: szivárog a gáz

19:00: A folyamatos veszélyhelyzet miatt 150 dolgozót küldtek haza, a tűzoltók folyamatosan locsolták a tartályt. A közelben lévő újságírókat megfenyegették, ha egy szót is le mernek írni, akkor pert indítanak ellenük - állítja olvasónk.

Utánajárunk a történteknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában