Helyi közélet

2010.08.11. 17:40

„Lakásomat felajánlom panelmúzeumnak”

<p>Miskolc - A város vegye meg a lakását és létesítsen ott panelmúzeumot – írja egyik olvasónk...</p>

Panel-múzeumnak ajánlotta fel otthonát Nagy Edit, aki az Avasi lakótelepen él. Azt szeretné, ha az önkormányzat megvásárolná a lakását, és ezután – az országban elsőként – panelmúzeumként üzemeltetnék. Szerinte a Sályi utcában található otthona alkalmas erre a célra, ugyanis nincs felújítva, nem szerepel a panel-programban és szinte minden abban az állapotban van, mint mikor átadták. Levelében – amelyet az önkormányzatnak és lapunknak is elküldött – azt írja: a múzeum, mind turisztikai szempontból, mind az ifjúság nevelése szempontjából jó ötlet.

Ott maradna

Nagy Edit azt is elmondta: a felajánlása nem azt jelenti, hogy el akar költözni az Avasról, sőt ha az önkormányzat kifizeti a lakás árát, akkor a környéken vásárolna egy kisebbet. Ő jól érzi magát ott, mindenkit ismer, őt még nem érte ott semmilyen atrocitás, szerinte a városban ott a legjobb a közbiztonság.

Az ötlet már régen megszületett – tudtuk meg –, de azért most tett lépéseket az ügyben, mert úgy gondolja, most, az árvíz miatt, jótékony céllal is működhetne a múzeum. Az egyéves bevételét ugyanis megkaphatnák az árvízkárosultak – magyarázta. Úgy véli: a múzeum megnyitásával felpezsdülne az Avas, Miskolctapolca és az Egyetemváros élete, de a város turistaforgalma is nőne.

Mit szól ehhez az önkormányzat? Fedor Vilmos alpolgármestert kérdeztük erről, aki elmondta, megkapták a levelet és érdekes kezdeményezésnek találják. A továbbiakban még tanulmányozzák, mennyire megvalósítható – válaszolta. Azt ígérte a későbbiekben visszatérnek arra, hogy döntöttek a felajánlással kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában