Helyi közélet

2010.08.03. 09:47

Bontják is, építik is az Erzsébet fürdőt

<p>Miskolc - Közel két évtized után megnyílik az Erzsébet fürdő kupolás része. Igaz, nem fürdőként.</p>

„Valami mozgás” van a másfél évtizede nem működő Erzsébet fürdő környékén: nem tudtuk eldönteni, bontják-e, vagy építik. Aztán kiderült, mindkettő. Két tulajdonosa van ugyanis az épületnek, a kupolás rész Mohácsi Gáboré, a hátsó részt azonban évekkel ezelőtt eladta az Ikeron Zrt-nek. Annak a cégnek, amely szállodát tervezett építeni a szomszédos területen a Szent István tér szomszédságában. Portálunkon számtalan cikk jelent meg arról a bizonyos szállodáról, legutóbb az, hogy a sokadik átterveztetés, az építkezés kezdési időpontjának többszöri eltolódása után mégsem épül meg. Legalábbis most nem. A hajdanvolt fürdő hátsó részében egyébként wellnessfürdőt tervezett a cég a szálloda mellé (lsd keretes írásunkat – a szerk.), ezért vásárolta meg Mohácsi Gábortól. Itt láttuk most a mozgást.

Parkololó épül

– A régi épületet bontjuk, aztán várjuk a szebb jövőt – mondta lapunknak az Ikeron Zrt. elnök-vezérigazgatója. Nagyon rossz állapotban van, ezért döntöttek az elbontása mellett, parkolót működtetnek majd ideiglenesen a területen. Wiandt Henrik András hangsúlyozta, a szállodát nem tervezik megépíteni a közeljövőben, bár rengeteg pénzt belefektettek, de az építkezéshez szükséges hitelt végül nem kapták meg a bankoktól. „Nem rajtunk múlott”, jegyezte meg. Hozzáfűzte, nem adták fel, újabb pályázati lehetőségekben bíznak. Kérdeztük, nem csúsznak-e ki a határidőből, de az elnök nemmel válaszolt, mint mondta, nem köti őket idő.

A fürdő kupolás része – amely nem az ő tulajdonukban van – azonban hamarosan megnyílik, és ezt az információt erősítette meg nekünk Mohácsi Gábor is.

Egészségmegőrző

– Nem merek konkrét időpontot megjelölni – mondta az igazgató. – Szeptemberre tervezzük a nyitást, 99 százalékig készen vagyunk, jelenleg a használatbavételi - és a működési engedélyekre várunk. Egy alternatív, diagnosztikai terápiás és egészségmegőrző központ nyílik több mint ezer négyzetméteren.

Az épületben diagnosztikai gépek működnek majd, lehetőség nyílik orvosi és természetgyógyászati kezelésekre, csoportos terápiákra, fitnessre (például jóga, intimtorna, thai chi), masszázsra. A szolgáltatásokat bárki látogathatja.

ÉM-HM

A hajdanvolt tervek (Ikeron Zrt.)

  • 2600 négyzetméter alapterületű fürdőt terveztek ide, de bruttó 4500 négyzetméteres lett volna szorosan illeszkedve a tervezett hotelhez és a régi Erzsébet fürdőhöz.
  • 900 négyzetméteres vízfelület – több medencéből állt volna, lett volna egy 20-szor 10-es méretű úszómedence is.
  • 28-40 fokosak lettek volna a medencék, termálvíz táplálta volna azokat.
  • 150 főt bírt volna fogadni a 8 szauna, lett volna egy közel 500 négyzetméteres tetőtéri terasz mobil pezsgőfürdővel.
  • 5,5–5,7 milliárdos (a szállodával együtt) beruházásról lett volna szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában