Helyi közélet

2010.08.25. 10:40

Benzinturizmus, másként Aggteleken

<p>Három szlovák állampolgár át-át ruccant Magyarországra, hogy ingyen tankolhassanak.</p>

Az Edelényi Rendőrkapitányságra a napokban jelezték, hogy az egyik aggteleki benzinkúton három férfi fizetés nélkül távozott 53 liter gázolajjal, aminek akkori értéke három forinttal haladta meg a tizennyolc ezret. A rendszám birtokában a rendőrök kiderítették, hogy a megadott egyedi azonosítót korábban lelopták egy aggteleki férfi autójáról.

Napokkal később újabb bejelentés érkezett Aggtelekről, hogy a pár nappal azelőtt „hitelre” tankoló férfiak újra a városban vannak, és megint megpróbálkoztak a másként értelmezett benzinturizmussal.

A Bódvaszilasi Rendőrőrs járőrei elfogták a Szín község felé hajtó tetteseket. A szlovák állampolgárságú férfiak meghallgatásukkor elmondták, hogy az első alkalommal sikeres akciójukat akarták megismételni.

Az Edelényi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett miatt folytat eljárást, míg a benzinlopás miatt, pedig szabálysértési eljárás indult a szlovák állampolgárokkal szemben - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában