Helyi közélet

2010.08.12. 16:41

A megyei közgyűlés elnöke szerint a szikszói polgármester választási kampányt folytat

<p>Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerint Füzesséri Ferenc szikszói polgármester csütörtöki akcióját leginkább az indokolta, hogy közelednek az októberi önkormányzati választások. A polgármester délután a Kossuth téren akart átadni egy petíciót Orbán Viktornak, amelyben a kormány által megígért támogatást kérik számon az árvízkárosultak nevében. A dokumentumot végül a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyik osztályvezetője vette át.</p>

Ódor Ferenc csütörtöki szikszói sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormány mindenhol a lakhatás feltételeinek biztosítására vállalt kötelezettséget. A másféle kárt szenvedett családok gondjainak enyhítését szerinte a karitatív szervezeteken, vagy más adományozók segítségével lehet megoldani. Ezeket a szervezeteket azonban úgy fogadta Füzesséri József, hogy azok rossz szájízzel távoztak a településről - közölte Ódor Ferenc.

Boholy György, a város fideszes alpolgármestere szerint a polgármester nem kapott felhatalmazást az önkormányzattól a csütörtöki akcióhoz, ők ezt a város lejáratásának tartják. Ráadásul az aláírásgyűjtési akcióhoz a polgármester köztisztviselőket is felhasznált - közölte. Az alpolgármester véleménye szerint Füzesséri Józsefnek a hangulatkeltés helyett azzal kellene foglalkoznia, hogy végre megoldódjon a várost fenyegető ár- és belvízveszély. Hozzátette: a jobboldali többségű önkormányzat már megtette az ehhez szükséges lépéseket, ugyanis elkezdődött a legutóbbi áradásokat okozó Vadász-patak medrének rendezését, a töltésépítést előkészítő folyamat.

Szikszót idén májusban és júniusban öntötte el a patak, ami összesen mintegy négyszáz házat érintett, négy lakóépület össze is dőlt. Napokig nem volt orvosi szakrendelés sem, mert a víz elöntötte a kórházat is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában