Helyi közélet

2010.08.11. 11:51

A kutyák háromszor is jeleztek

<p>Regéc - Még mindig nem találják az eltűnt "amerikás" magyart.</p>

Még mindig keresik a szombat délután Regéc közelében eltűnt magyar származású amerikai állampolgárt, aki Fonyban élő rokonait meglátogatni érkezett Magyarországra. A hetvenhét esztendős Késmáki Elek, mint már beszámoltunk róla, szombaton ismerőseivel a Borsó-hegyen lévő emlékművet látogatta meg. Innen visszafelé tartva a terepjárójuk elakadt, ezért a férfi egy gyerek kíséretében segítségért indult. Mikor látta, hogy a terepjáró megsegítésére induló traktor már útnak eredt, gyalogosan iramodott utána. Ekkor látták utoljára.

Hőkamerával felszerelt helikopter is

Az eltűnt gyerekek és idős emberek után azonnal megindítják a hatóságok a keresést, így szombat este óta a férfi után is több százan kutatnak. Helyismerettel rendelkező helybeliek segítik a mentőegységeket, amelyek között quados, cross-motoros is van, de tizenöt kutya is keresi a nyomokat. Az éjjel még a készenléti rendőrség hőkamerával felszerelt helikopterét is bevetették, hiába. A keresőcsapatok többször visszatérnek egy-egy helyre, és sokszor úttalan utakon kutatnak az erdőben. Hétfőn délután felröppent a hír, több keresőcsapat is látott egy embert az erdőben, akiről azt gondolták, hogy a keresett személy, kiabáltak is neki, de az illetőnek újra nyoma veszett.

Jeleztek a kutyák

Dobi Tamás, a B.-A.-Z. megyei rendőr- főkapitányság munkatársa ezeket a híreket nem erősítette meg, mint mondta, érkeznek bejelentések, amelyek valóságtartamát a helyszínen kereső kollégák folyamatosan leellenőrzik. Megtudtuk: hétfőre virradó éjjel a kutyák három alkalommal is jelezték, hogy élő ember szagnyomára akadtak, de hogy a Késmárki Elek által használt csapáson haladtak volna végig, arra semmi jel sem utalt.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:

Még mindig nem találják a Regécnél eltűnt amerikai-magyar férfit

fuggetlen | 2010.08.09 13:46
Regéc - Nem hoztak eredményt a hatóságok eddigi erőfeszítései, hogy megtalálják a Regéc közelében még szombaton este eltűnt, 77 éves Késmárki Eleket. Az amerikai állampolgárságú férfit azóta nagy erőkkel keresik, a rendőrség munkáját erdészek, a környéket jól ismerő helybeliek és civil speciális mentőalakulatok is segítik.

Nem hozott eredményt az éjszakai keresés

eszak | 2010.08.09 10:08
Regéc - Bár a készenléti rendőrség hőkamerával felszeret helikopterét is bevetették, a keresőcsapatoknak egyelőre nem sikerült a szombat délután Regéc környékén eltűnt amerikai állampolgár, a 77 esztendős Késmárki Elek nyomára bukkanniuk

Járhatatlan utakon is keresik az eltűnt amerikait

szon | 2010.08.08 18:09
Regéc - Szombat este 17 óra körül kezdték a felkutatását annak az eltűnt férfinek, akit utoljára Regéc határában láttak, vasárnap este már több mint százan indultak a nyomába.

Eltűnt egy „amerikás magyar”

boon | 2010.08.08 09:10
Szombaton este nyoma veszett egy hazalátogató amerikai állampolgárnak, a 77 esztendős Késmárki Eleknek, akit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében jelenleg is nagy erőkkel keres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában