Helyi közélet

2010.08.17. 08:56

A kenyér ára nem tart lépést a lisztével

<p>Miskolc - Egyelőre nem kell négyszáz forintos kenyérártól tartani.</p>

A búza árának robbanásszerű emelkedése nem vonja magával automatikusan a kenyér és péksütemények árának hasonló mértékű emelkedését, véli Barna György, a Bakery Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója, aki munkatársunknak elmondta: cége ebből az okból nem fog árat emelni.

Bár a búza 75 százalékkal magasabb, mint egy hónapja volt, és újabb hasonló mértékű áremelkedéssel kell számolni, Barna György úgy véli, az árak hektikus mozgása mögött spekulációt érdemes keresni. Az eladók – kihasználva azt az enyhe pánikhangulatot, ami a kedvezőtlen hírek miatt alakult ki – a lehető legmagasabb áron adnak túl a búzán, de a helyzet koránt sem olyan drámai, mint arról hallani lehet. Tavalyi, tavalyelőtti búza is van még a magtárakban, az idei termés minősége pedig nem olyan rossz, mint arról a hírek szólnak, véli Barna György, aki szerint éppen ezért a piac szeptember közepre megnyugszik, a búza-, és az azzal szinkronban mozgó lisztárak beállnak egy a korábbinál ugyan magasabb, de még elfogadható szintre.

 - ÉM-SZP -


Mégsem lesz kenyérár-robbanás?

eszak | 2010.08.17 07:09
Miskolc - Drágább búzából drágább liszt – a kenyér ára nem tudja követni az ármozgást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában