Helyi közélet

2010.07.14. 13:37

Tömeges visszaélések a miskolci tömegközlekedési eszközökön

<p>Miskolc - Szakmányban hamisították az utazásra feljogosító igazolványokat, amelyeket helyközi, városi busz- illetve villamosjáratokon lehetett igénybe venni.</p>

Egy 22 éves egyetemi hallgató például vizsgája napján bukott le az általa gyártott utazási igazolvánnyal. Rajta kívül még több mint száz gyanúsítottal szemben folyik hasonló ügyben eljárás.

A Miskolci Rendőrkapitányság közokirat hamisítás miatt indított gyorsított eljárást a fiatalemberrel szemben, amely eredményeként a bíróság megrovásban részesítette a vádlottat. Továbbá a hatóság indítványára a taláros testület elkobozta az elkövető számítástechnikai eszközeit.

A Miskolci Rendőrkapitányság az első fél évben több mint száz ügyben indított már eljárást közokirat hamisítás miatt hasonló bűncselekmények miatt. A kedvezmény jogtalan felhasználói mellett több kártyahamisító is rendőrkézre került. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy előfordult már olyan is, amikor a hamisított úgynevezett „MÁK-kártyákat” pár ezer forintért próbálták értékesíteni, például piacokon, pályaudvarokon.

A Miskolci Rendőrkapitányság felderítési hatékonyságához hozzájárul, hogy a helyi közlekedési vállalattal kötött együttműködési megállapodás alapján a rendőrök és az ellenőrök közös akciókat hajtanak végre, azaz szinte száz százalékban kiszűrhetőek a hamis okmányok. A július elsejétől kiadott új igazolványok biztonságtechnikailag már fejlettebbek, így megszűnhetnek a tömeges visszaélések. A Miskolci Rendőrkapitányságnak ennek ellenére továbbra is eltökélt szándéka, hogy folyamatos ellenőrzésekkel elejét vegye a további jogosulatlan felhasználásoknak, illetve közokirat hamisításoknak.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában