Helyi közélet

2010.07.10. 14:48

Több ezer kilométeres kerékpárút műlábbal

<p>Mezőkövesd - Naponta minimum száz, összesen 23 ezer kilométert teker kerékpárján, s őszig az ország minden településére szeretne eljutni a mozgássérült Bojtos István.</p>

Bojtos Istvánnak, nem ez az első útja. A zalaegerszegi férfi, - aki fiatalon balesetben elvesztette fél lábát - néhány évvel ezelőtt görkorcsolyával 6.750 kilométert tett meg, majd két esztendeje kerékpárral járta az országot. A terve most úgy szól, hogy szeptember végéig teljesíti a számításai szerint 23.166 kilométeres távot. Májusban Zalaegerszegről biciklivel indult el a mozgássérült férfi, akinek a célja, hogy kerékpárjával körbejárja az egész országot. Mezőkövesdre nemrégiben érkezett Bojtos István.

Célja, hogy teljesítményével a mozgássérültekre, elismertetésükre, gondjaikra hívja fel az ország lakosságának figyelmét.
Májusi indulása óta egyebek mellett Sopronban, Kőszegen, Győrben, Szombathelyen, Esztergomban járt, szinte teljesen bejárta Magyarország északi részét. Nemrégiben Egerből érkezettMezőkövesdre, ahol a Mozgássérültek Mezőkövesdi Szervezete fogadta.

Előreláthatólag szeptemberre teljesíti a távot Bojtos István.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában