Helyi közélet

2010.07.26. 21:21

Szakmai egyeztetést tartanak

<p>Mályi, Miskolc - Elektromos szivattyúk beállítását is tervezik Mályiban.</p>

Korábban már részletesen foglalkoztunk a Mályiban több hónapja kialakult, a magas talajvíz következtében előállt helyzettel. A folyamatos szivattyúzás ellenére, a település egyes utcáiban nem tudják használni a mellékhelyiségeket, a mélyebben fekvő helyiségekbe beszivárog a víz. A helyi önkormányzat anyagi áldozatvállalása mellett, a munka fő részét a hálózat üzemeltetője a Borsodvíz Zrt. végzi.

Ficsor Miklós, elnök elmondta makacs problémával állnak szemben, a kilencvenes években épült szennyvízrendszer felújításra szorul, ám a jelenlegi, a környező településeken is tapasztalható magas talajvíz miatt ez nem  végezhető el. A hét közepére, szerdára összehívta az érintett települések önkormányzati vezetőit és a műszaki szakembereket és igyekeznek valamilyen megoldást találni a belvíz szintjének csökkentésére. Javasolni fogják nagy teljeítményű elektromos szivattyúk beállítását, mely legalább a környezet zajterhelését mérsékelné. A beavatkozás azonban jelentős költségekkel jár, melyet a területhez tartozó települések szolgáltatási bevételeiből tudnak finanszírozni – tette hozzá az elnök. A műszaki megbeszélésen rögzítettekre, a várható intézkedésekre visszatérünk.


Nem csökken a vízszint...

eszak | 2010.07.23 14:28
Mályi - Naponta kétszáz köbméter vizet is elszállítanak a mályi árokból: sziszifuszi munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában