Helyi közélet

2010.07.08. 09:39

Plakátok: megvárják a következő választást?

<p>Miskolc - Hiába a felszólító levél, a rég lejárt határidő, még mindig látni az utcán választási plakátokat.</p>

A választási eljárásról szóló törvény szerint a választási plakátokat május 25-éig kellett (volna) a pártoknak eltávolítaniuk a közterületekről. Ennek ellenére Miskolcon még mindig látni olyan ragasztványokat, melyek arra buzdítanak, hogy szavazzunk valamely párt jelöltjére (mi MSZP-s és fideszes plakátokat láttunk). Ezt vetette föl levelező fórumunk, az Agora egyik lelkes tagja is. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy néhány plakát közlekedési táblán csúfoskodik, pedig erre a helyre még kampányidőszakban is tilos ragasztani. A törvény szerint, ha a pártok a megadott határidőig nem szedik le plakátjaikat, akkor azt az önkormányzat távolíttatja el, melynek költségét az illető pártnak számlázza ki.

Levelet írtak

Miskolc aljegyzőjénél, Méhész Katalinnál érdeklődtünk, vajon a nyár közepén miért látunk még mindig szavazásra buzdító ragasztványokat az utcákon. Az aljegyző elöljáróban leszögezte: a választási plakátokat a közterület-felügyelet ellenőrzi. Ebben az évben a felügyelet már a leszedési határidő közeledtével küldött a választáson induló pártoknak egy-egy felszólító levelet annak érdekében, hogy a plakátok időben eltűnjenek a közterületről. Az eltávolítás ellenőrzését is a felügyelet végzi, és ha május 25-e után még mindig plakátokat találnak, azt jelenteniük kellett volna a jegyzőnek. Ilyen bejelentés azonban eddig nem érkezett. Arra a kérdésre, hogy vajon miért nem, Méhész Katalin azt válaszolta: valószínűleg azért, mert közbeszólt az árvíz, mely rengeteg feladatot rótt a közterület-felügyeletre is. Hozzátette: agorázónknak azt tanácsolja, tegyen bejelentést a jegyzői hivatalban, ha még le nem szedett plakátokra bukkan valahol.

Szerettük volna megkérdezni a közterület-felügyeletet is, hogy miért látni még az utcákon választási plakátokat, de szerdán sem a főosztályvezetőt, sem az osztályvezetőt nem tudtuk elérni.

ÉM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában