Helyi közélet

2010.07.10. 11:13

Olvasói levél: Panka keresi a gazdiját

<p>Miskolc - "<em>A történet: 2010. 07. 06-án délután, a Szentpéteri kapui lakótelep egyik lépcsőháza előtt, egy idős férfi épp lezárni készült ragasztószalaggal egy papírdobozt. A dobozból keserves kiskutyasírás hallatszott...</em>" - írta Olvasónk pénteken.</p>


201.07.09., 21:30 | Gazdára talált Panka!

"Pankát egy három gyermekes család fogadta be, családi házba!

Hálás köszönet mindazoknak akik segítettek és azoknak is akik érdeklődtek, és szívesen befogadták volna!
Hál Istennek vannak még érző emberi lények!!!!

Sajnos az állatvédelmi törvény sem tudja az állatkínzókat olyan mértékben büntetni, hogy az elrettentő legyen... Én nem is börtönbe csuknám azokat az embereket akik nem megfelelően bánnak az állatokkal, hanem kötelezném minimum egy éves közmunkára állatmenhelyeken...

Persze megfelelő felügyelettel - akik "megtanítanák" nekik, hogyan is kell gondoskodni egy érző lényről..."

 


 

2010. 07. 09., 14:39 | Panka keresi a gazdiját

"A történet: 2010. 07. 06-án délután, a Szentpéteri kapui lakótelep egyik lépcsőháza előtt, egy idős férfi épp lezárni készült ragasztószalaggal egy papírdobozt. A dobozból keserves kiskutyasírás hallatszott..." - írja Olvasónk.

"Kérdőre vontam a férfit, hogy mi is a szándéka a kiskutyával, mire azt válaszolta, csak azért ragasztja le a dobozt, hogy nem másszon ki belőle... Mindezt 30 fokos hőségben a napon... Előadott még egy homályos történetet arról, hogyan is került hozzá a kutyuli, és bőszen kínálgatta nekem és a postásnak is - aki közben jött arra - hogy vigyük el magunkkal. Kibontottam a dobozt és egy 4-5 hetes kis édes kutyuli volt benne, amint az ölembe vettem elhallgatott, megnyugodott... Megjegyeztem a férfinak , hogy így nem lehet bánni egy kiszolgáltatott lénnyel, legyen az ember, kutya, macska, etc. Ezután döntöttem úgy, hogy magammal viszem a kis szépségest!

Még aznap délután elvittük a Népkerti Állatklinikára , mert az Állatsegítő Alapítvány segített abban, hogy ingyen megvizsgálják, féregtelenítést , bolhairtást kapott. Oltásra majd 2 hét múlva kerülhet sor, mert még nagyon kicsi.

A kutyusról: 4-5  hetes  krém-fehér színű , rövid szőrű, labrador keverék szuka. Valószínűleg középtermetű lesz kifejlett korában. Ép idegrendszerű, figyelmes, játékos, bár még sokat alszik. Éjszaka sem hisztizik, bár  2-3 alkalommal fel kell kelni hozzá játszani, de aztán gyorsan visszaalszik , ha biztonságban érzi magát. Tanulja a szobatisztaságot, már előfordul, hogy kaparja az ajtót és az udvaron végzi el a dolgát. Szerintem hamar megszokja  a dolgot, ha már ki lehet vinni - amikor megvan az összes oltása.

Olyan gazdit keresünk neki, aki képes úgy gondoskodni róla, mintha egy kisgyermekkel tenné!!! Sok időt és törődést igényel!!

A kiskutyát elkereszteltük Pankának... majd a leendő gazdi átkereszteli, ha neki nem tetszik ez a név."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában