Helyi közélet

2010.07.27. 09:00

Olvasói levél: Búza téri Bermuda háromszög

<p>Miskolc - "A Búza tér környékén lakom, és így gyakran járok erre gyalogosan és kocsival is" - írja az Észak-Magyarország olvasója.</p>

Városunkat, és a tér mindig nyüzsgő életszagú hangulatát szeretem, még a folyamatos csúcsforgalom ellenére is. Kimondottan veszélyesnek tartom közlekedésbiztonsági szempontból a Coop áruház, a Paprika és a Pláza közötti területet, amit magamban elneveztem Bermuda háromszögnek. Komoly veszélyforrás a gyalogos és járműves közlekedők számára egyaránt.

A Paprika és Plaza közötti szakaszon a gyalogosok, lámpa híján igen nagy veszélynek vannak kitéve az átkeléseknél. Igaz, legtöbbször a buszmegálló és a Volán pályaudvar között sokszor az út egész hosszát zebrának tekintik. De érdekes ellentmondás, ha például valaki autóval áll be a templom melletti parkolóba, akkor a gyalogosokra dühös, ha pedig a parkolóból gyalogosan megy a piacra, az autósokra. Nem egyértelmű a kialakított gyalogos közlekedési rend, amit tetézünk magyaros fegyelmezetlenséggel. De ahol lámpás zebra van, (Plaza felé a Szeles utcán, ott a gyalogos átkelési idő rövid, és én mint 61 éves deli legény is igencsak kapkodhatom a lábam, ha még zöldön akarok átmenni. Az idősebbeknek, vagy ízületi bántalmakban szenvedőknek, a cca. 10 mp teljesíthetetlen szintidő. De a benzinkút és a Coop áruház közötti úton, a gyalogosok felelőtlen, a foghíjas korláton átlépő viselkedése hajmeresztő. Megéri-e 1 -2 perc szabályos úton való séta életünk kockáztatását? A korlátok mentén burjánzó gaz, „csupán” esztétikai hiba, de egy ilyen forgalmas helyen, nem vet jó fényt a korábbi időszakhoz képest lényegesen tisztább városunkra.

Lassan – nagy örömünkre- befejeződik az új piac építése, talán a környék is változatlan marad jó darabig. Nagyon jó lenne, ha az illetékesek az általam és még nagyon sok erre járó által észlelt anomáliákat fi gyelembe venné az új közlekedési rend kialakításánál, majd ezután talán egy közlekedési járőr is elővehetné a régen elfeledett sípot a szabálytalanul közlekedők fi gyelmeztetésére.

Lipták Andor, Miskolc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában