Helyi közélet

2010.07.18. 12:23

Nézőpont: Paradicsomos káposzta

<p><em>Gyakran mondogatom a gyermekeimnek, amikor a tányéron hagyják az ebédjüket, hogy ne válogassanak, mert sok gyerek örülne annak a kis maradék paradicsomos káposztának is, amit most ki kell öntenem. Ők persze egyből rávágják, hogy akkor vigyem el nekik.</em>&#160;<b>Hegyi Erika jegyzete</b></p>

Tudják persze, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, és meg is hallgatják legfrissebb ismereteimet a témáról (például azt, hogy becslések szerint húszezer gyermek éhezik az országban, ha pedig a világ összes éhező gyermekét összeszámolnánk, igen nagy szám kerekedne ki belőle, ) de őket pillanatnyilag az érdekli, hogy minél hamarabb szabaduljanak az asztaltól.

Kicsit örülök is, hogy nem mélyednek el jobban a témában, hisz ők ritkán látnak kéregető, szurtos kisfiúkat, kukában turkáló gyerekeket, ingyenkonyhán sem kellett még sorban állniuk, és őket nem az üres polc, nem az üres kenyértartó várja otthon.

Akiket pedig igen, azokat segítik a különböző étkeztetési akciók. Ingyenebéd tanév közben és a nyári szünetben, élelmiszercsomagok egyesületek, alapítványok, szeretetszolgálatok jóvoltából. És mégsem elég a segítség. Nincs annyi paradicsomos káposzta, amiből minden éhező gyerek jóllakhatna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában