Helyi közélet

2010.07.23. 14:31

Nézőpont: Körök helyett

<p><em>Amikor először felröppent a hír: a kormány a mindennapos testnevelés híve, és meg is írta az ehhez szükséges törvénymódosítóját, rögtön parázs vita alakult ki szerkesztőségünkben.</em>&#160;<b>Hegyi Erika jegyzete</b></p>

Volt, akit rögtön gyermekkori élményei szállták meg, annak az őrmestertípusú tornatanárnak (ma már testnevelő a hivatalos neve) a cselekedetei például, akinek az óráján katonai fegyelem uralkodott, és ha valami nem az ő elképzelései szerint történt, kulcscsomóval verte a nebulók fejét. Egy másik kollégámnak sincsenek kellemes élményei a mozgásos órákról, mivel neki mint apának lánya kínjait kellett végigszenvednie. Leányának ugyanis általában hosszú perceken át kellett rónia az unalmas köröket az iskola udvarán, ráadásul a minden lány által utált, testhez simuló tornaruhában, ami alsóban még elmegy, de felsőben egyre kínosabbá válik.

Mindezekkel a sztorikkal természetesen nem azt akarom sugallni, hogy rossz ötlet a mindennapos testnevelés, sőt, én diákkoromban imádtam volna (nekem szerencsém volt, és csupa kiváló testnevelőt fogtam ki), csak úgy gondolom,hogy a jövőben még nagyobb felelősség hárul majd a testnevelést tanító pedagógusokra. Nekik ugyanis nem megutáltatniuk, hanem megszerettetniük kell a diákokkal a sportot, a mozgást.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában