Helyi közélet

2010.07.07. 12:15

Lenártek: "A jövőben is szeretném segíteni a Fideszt"

<p>Miskolc - „Nem szeretnék a szervezetünk belső életéről bármit is kitárni, méltatlannak és etikátlannak tartanám a Fidesz egész miskolci történetére nézve” – nyilatkozta Észak-Magyarországnak Lenártek András, a Fidesz miskolci szervezetének elnöke.</p>

Az Észak-Magyarország beszámolt arról, hogy a párt országos választmányának elnöksége feloszlatta a 800 tagot számláló miskolci Fidesz-szervezetet. A szervezet feloszlatásáról szóló határozat indokolásában egyebek között az olvasható, hogy gond volt a dokumentációval, valamint „a városi szervezet vezetése rendszeresen szembemegy a választókerületek érdekével, a választókerületi elnökökkel sem tudtak megfelelő együttműködést kialakítani, munkájukat esetenként még gátolták is.”

Lenártek András az említett indokok kapcsán megjegyezte, a dokumentumokat bemutatták, ők nem érzik, hogy probléma lett volna bármivel is, a kérdésekre megadták a választ, de nem fogadták el. A választókerületi elnökök kapcsán sem érzi, hogy ne lett volna meg az együttműködés.

"Ugyanazzal az akarattal és elszántsággal"

Kérdeztük, újra tagja kíván-e lenni a Fidesznek. (Az újjászervezés során a párttagság automatikusan megszűnik, újra kell kérni a felvételt.) A volt miskolci elnök igennel válaszolt. „A jövőben is szeretném segíteni a Fideszt, úgy, ahogy eddig is tettem. Ugyanazzal az akarattal és elszántsággal” – fogalmazott.

Kérdeztük, mi lesz a miskolci Fidesz-frakcióval. Lenártek András szerint a történtek annak működését nem befolyásolják. Firtattuk azt is, hogy vállalna-e pozíciót az újjalakuló alapszervezetben, szerinte azonban ezt nem tőle kell megkérdezni. A párt alapszabálya előírja, a polgármesterjelölt lehetősége, hogy eldöntse, kivel szeretne együtt dolgozni.

Krakkó Ákos, a Fidesz parlamenti frakciója sajtófőnöke hétfői nyilatkozata szerint a párt szombat országos választmányi ülésén Kriza Ákost támogatják miskolci polgármesterjelöltként.

ÉM-HM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában