Helyi közélet

2010.07.12. 15:28

Kobold Tamás átmenetileg nyugdíjba vonul

<p>Miskolc - Kobold Tamás lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról.</p>

Lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról július 1-jei hatállyal Kobold Tamás, aki 2006 októberében megtartott helyhatósági választáson jutott be a közgyűlésbe a Függetlenek Miskolci Egyesülete – Miskolci Orvos Társaság jelölő szervezet kompenzációs listájáról.

– Nyugdíjba vonulok, ilyen egyszerű a magyarázat – mondta az Észak-Magyarországnak a képviselő, amikor afelől érdeklődtünk, mi az oka lemondásának. – Átmenetileg visszavonulok a közélettől. Igaz, még lett volna lehetőségem őszig folytatni, de feleslegesnek tartottam. Azon a választás előtti egyetlen közgyűlési ülésen érdemi munka már úgysem történik– jelezte, majd hozzátette: a későbbiekben azért szeretne tenni a köz érdekében, mivel sok lényeges információval rendelkezik Miskolccal kapcsolatban, és sok év tapasztalata áll a háta mögött. Konkrétumokat azonban terveivel összefüggésben nem árult el.

Eskü szeptemberben

Kobold Tamás helyébe Hircsu Ákos lép, aki a jelölő szervezet kompenzációs listáján a második helyet foglalta el. Ő lapunknak azt nyilatkozta, érdekes a most előállt helyzet, annál is inkább, mivel az őszi önkormányzati választáson egy másik egyesület támogatásával indult képviselői mandátumért és a polgármesteri posztért. Megjegyezte: azért egyetlen közgyűlésen is fel lehet szólalni és észrevételeket tenni. Hircsu Ákos még egy furcsaságra hívta föl a figyelmet: bár július elsejétől képviselő , de jogkörét nem gyakorolhatja, csak akkor, ha letette képviselői esküjét. Ez pedig leghamarabb a szeptember 9-ei körgyűlésen történhet meg.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában