Helyi közélet

2010.07.29. 17:21

Eltemették a halálra gázolt rendőrt Ózdon

<p>Ózd - Eltemették csütörtökön Ózdon azt a rendőrt, akit egy hete gázolt halálra igazoltatás közben egy férfi Budapesten. A szertartáson a család mellett ezerötszáz rendőr, a teljes rendőri vezérkar, Pintér Sándor belügyminiszter, a társszervek képviselői is részt vettek. Radovics Dusánt a belügyminiszter hősi halottnak nyilvánította, és kinevezte rendőr főhadnaggyá.</p>

Kora délutántól nehezen lehetett közlekedni az ózdi temető környékén. A sírkerthez vezető utat lezárták, az utcákon mindenütt rendőrök álltak. Sok száz egyenruhás buszokkal érkezett a városba. A díszszázad mellett ezerötszáz rendőr érkezett a búcsúztatóra. Ott volt a teljes rendőri vezérkar, az országos és budapesti parancsnokok, és a társszervek is képviseltették magukat. Pintér Sándor belügyminiszter egy szál virággal érkezett.

A család kérésére a sajtó a szertartásról nem készíthetett felvételt. A rendőrt polgári szertartás keretében búcsúztatták, urnájánál munkaadói, a budapesti rendőrfőkapitány és a zuglói rendőrkapitány mondtak beszédet.

A rendőrt egy hete gázolta halálra igazoltatás közben egy férfi Budapesten. A korábban már többször büntetett férfi azért menekült a rendőrök elől, mert nem volt jogosítványa. Hátramenetbe kapcsolva gázt adott, akkor ütötte el a rendőrt, aki a helyszínen meghalt. A férfit később elfogták.

A szertartás végén díszsortűz dördült, és két helikopter vonult át az égen. A harminc éves rendőrt a belügyminiszter hősi halottnak nyilvánította és rendőrfőhadnaggyá léptette elő.

- Független Hírügynökség -


Szó szerint vette az esküjét

eszak | 2010.07.29 16:58
Az ózdi Gyári Temetőben tartották meg Radivic Dusán hamvasztás utáni búcsúztatóját. A múlt pénteken halálra gázolt zászlóstól a család és a barátok mellett másfélezer rendőr vett végső búcsút. A szertartáson megjelent az ORFK és a BRFK teljes vezérkara, és valamennyi megyei kapitányság képviseltette magát.

Ma temetik Radovic Dusánt - Komoly készültség Ózdon

boon | 2010.07.29 14:31
Ózd - Csütörtökön délután fél háromtól az ózdi Gyári Temetőben tartják meg Radovic Dusán hamvasztás utáni búcsúztatóját. A múlt pénteken halálra gázolt rendőrzászlós az észak-borsodi városban élt 18 éves koráig, ezután elkerült Ózdról, majd tudatosan készült a rendőri pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában