Helyi közélet

2010.07.18. 14:45

Csaknem 80 ezren voltak a Hegyalja Fesztiválon

<p>A négy nap alatt csaknem nyolcvanezren mentek el a 11. Hegyalja Fesztiválra. Péntek este, a Motörhead koncertjén megdőlt a látogatottsági rekord: húszezren buliztak, ami háromezerrel több a tavalyi csúcsnál, utóbbi a Faithless fellépésén született.</p>

Szombaton, a zárónapon is megközelítette a húszezret a nézőszám. Akkor többek között Ákos és a Quimby szórakoztatta a közönséget - tájékoztatták a szervezők a Független Hírügynökséget.

80 ezer fesztiválozó volt

A Hegyalja Fesztivál zárónapján örökös Hegyalja-tagokká fogadták a szervezők azt a száz embert, akik megfeszített munkával dolgoztak, hogy az idei fesztivál létrejöhessen. Pontosan 30 nappal a szombati Ákos, Quimby és Epica buli előtt a Hegyalja-színpad helyén még derékig ért a víz. Az ő munkájuknak is köszönhető, hogy a 11. Hegyalja Fesztiválon csaknem 80 ezer fesztiválozó szórakozhatott július 14-e és 18-a között.

Az idén bevezetett úgynevezett re-poharaknak köszönhetően a fesztivál ideje alatt körülbelül 35 százalékkal kevesebb szemét keletkezett, mint a visszaváltható poharak előtti időkben. A fesztiválozók felavatták az új Hegy plázst, ami a hegyaljás nyaralás legújabb helyszíne volt az idén.

FH


Örökös Hegy’-tagok, Quimby, Goldie és Ákos a zárónapon

boon | 2010.07.18 15:16
Tokaj-Rakamaz - A Hegyalja Fesztivál zárónapján örökös Hegyalja tagokká fogadták a szervezők azt a száz embert, akik megfeszített munkával dolgoztak, hogy az idei fesztivál létrejöhessen. Pontosan 30 nappal a szombati tokaji Ákos, Quimby és Epica buli előtt a Hegy’ színpad helyén még derékig ért a víz. Az ő munkájuknak is köszönhető, hogy a 11. Hegyalja Fesztiválon közel 80 ezer fesztiválozó szórakozhatott a négy nap alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában