Helyi közélet

2010.07.03. 14:16

Az én vébém: Brézai Zoltán | Német sállal a nyakában

<p>Brézai Zoltán a Magyar Rádió (MR6) szerkesztő riportere a német válogatottért szorít.</p>

"Nagyon nem tetszett, hogy a világbajnokság elején ment a nagy taktikázás, a csoportmeccsek első két köre fájdalmas volt, sok volt a döntetlen, a 0-0-s meccs, játék csak akkor kezdett kibontakozni, amikor valamelyik csapat gólt ért el, mert ez esetben a másiknak kockáztatnia kellett. Azt is szomorúsággal tapasztaltam, hogy a sztárjátékosok – kevés kivételtől eltekintve – csődöt mondtak, említhetném itt, Rooneyt, Cristiano Ronaldót, vagy Messit, bár akik versenyben vannak, azokról óvatosabban kell szót ejtenem, lévén nekik még van esélyük arra, mint például Messinek, hogy meccset, meccseket döntsenek el, hogy igazolják klasszisukat. Bár ez nem lesz könnyű, hiszen nagyon megerőltető idény után vannak, a klubcsapataikban a heti két meccsek alaposan kifacsarták őket, valószínűleg ezért voltak árnyékai önmaguknak"– mondta a rádiós.

Üdítő

"Ami számomra üdítő volt, az a német csapat játéka, olyan focit játszanak, ami eddig nem volt rájuk jellemző, ha előnybe kerülnek sem állnak vissza, és ami még ettől is fontosabb, hogy ez még az angolok ellen is így volt, nemcsak a csoportmeccsek limonádé együttesei ellen. Öröm nézni a játékukat, nekem különösen, mert 20 éve minden világversenyen, ahol nincs ott a magyar válogatott – márpedig fociban az elmúlt két évtizedben nem ért oda – nekik szurkolok. Szóval tetszik ez a fiatal csapat, mert olyan játékosok vannak benne, mint Thomas Müller, akire a vbelőtt sokan csak legyintettek egyet, amire nem csak góljaival cáfolt rá, hanem azzal is, hogy a kanadai listán az élmezőnyben található a neve, vagyis az előkészítésből is kiveszi a részét. Bár sokan azt mondják rájuk, hogy ez nem egy igazi válogatott, hiszen ghánai, török, tunéziai és lengyel származású labdarúgók is magukra öltik a Nationalelf mezét, de ezzel együtt is az a véleményem, hogy Lőw kapitány jól összekovácsolta őket. Kíváncsian várom, hogy mire lesznek képesek az argentinok elleni elődöntőben. 1986-tól az egyenes kieséses szakaszban ez lesz a negyedik meccsük egymás ellen, én élénken emlékszem rá, hogy négy éve a négy közé jutásért megrendezett találkozón a német csapat 11-esekkel lépett tovább, jó lenne, ha most hamarabb eldőlne egy góllal a javukra a meccs. Az biztos, hogy ezt a Maradona-féle csapatot most erősebbnek látom, mint amilyen négy éve volt, és ha a németeken túljutnak, akkor akár a végső győzelmet is megszerezhetik. Erre egyébként a brazil és spanyol válogatottnak is van esélye. Persze a németek mellett! Mert azért én az ő továbblépésükben reménykedem. Szorítok is majd a csapatért, biztos, hogy szombaton odaülök a tévé képernyője elé azzal a német sállal a nyakamban, amit néhány éve vettem, és megnézem az egyik német adón a meccset. Hogy miért nem a magyaron? Mert attól félek, hogy esetleg azt a szpíkert ültetik oda, akit nem bírok hallgatni, akinek a stílusától felállna a hátamon a szőr" – tudtuk meg Brézai Zoltántól.

- ÉM–BCS -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában