Helyi közélet

2010.07.25. 09:37

A fesztivál, ami összeköt

<p>Aggtelek, Szinpetri - Tizenegy nap, két ország mintegy húsz települése, közel száz fesztiválprogram – számokban így lehetne összefoglalni a Gömör-Tornai Fesztivált, melyet az idén július 22-től augusztus 1-jéig rendeznek meg.</p>

Ennek a programsorozatnak a lényege azonban nem a számokban rejlik, hanem a szellemiségben, ami létrehívta ezt a sok műfajú, szórakoztató, hagyományőrző, művészeti fesztivált. A programsorozat keretében a legkülönbözőbb művészeti ágak neves képviselői lépnek fel, illetve mutatják meg alkotásaikat a közönségnek. A vásári komédiától az operaestig, a kézműves foglalkozástól a kézművesremekek kiállításáig, az autentikus magyar népzenétől az Andok muzsikájáig. A fesztivál produkcióinak szerves része maga a gömör-tornai vidék – a falvak festett mennyezetű templomai éppúgy, mint a füves domboldalak, a tájházak, a csűrök, az ódon várak, kastélyok és a világörökséghez tartozó barlangok.

A fesztivál ünnepélyes megnyitóját csütörtökön tartották a Miskolc Dixieland Band közreműködésével. A vasárnapi fesztiválprogramok között találjuk a derenki búcsút, Kiss Gergely Márton népzenei koncertjét Szinpetriben és a Cimbaliband koncertjét Aggteleken. Részletes programok: www.gomortornafesztival.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában