Helyi közélet

2010.07.16. 08:14

250 helyett 650 millió forint jöhet Sárospatakra

<p>Sárospatak - Kicsit csúszhat a Végardó Fürdő továbbfejlesztése, de pénzügyileg a város ezzel jobban jár.</p>

A 100 százalékig sárospataki önkormányzati tulajdonban lévő Pataqua Kft. által üzemeltetett Végardó Fürdő további fejlesztése is volt a témája annak a rendkívüli testületi ülésnek, amelyet szerdán délután tartottak a sárospataki városházán.

Nyereséges üzem

– Az ülésen áttekintettük a fürdő további fejlesztési tervét – mondta dr. Hörcsik Richárd, Sárospatakpolgármestere. – Az eredeti tervek szerint úgy állt a helyzet, hogy 250 milliós uniós támogatás mellé mi tettünk volna le egymilliárd forint saját erőt a kötvénykibocsátásból. Mostanra változott a helyzet, és olyan pályázati lehetőséghez jutottunk, amelynek következtében az uniós támogatás 250 millió forint helyett 650 millió forint lehet. Ezt a lehetőséget meg kell ragadnunk, hiszen nekünk sem mindegy, hogy a támogatás 20 százalék helyett 60 százalék is lehet. A testülettel közösen úgy ítéltük meg, ha van olyan projekt, ami a fenntartható kategóriába tartozik, akkor a Végardó Fürdő feltétlenül az, hiszen tavaly is nyereségesen működött, és az idei szezon eddigi adatai is arra utalnak, hogy ebben az évben is jó idényt zárhat a fürdő. Ez egyrészt azt jelzi, hogy jó irányban indultunk el a fürdőfejlesztéssel, másrészt pedig ezt a nyereséget vissza tudjuk forgatni a kötvények törlesztésére. Végezetül ha megnövekszik az uniós támogatás, az így felszabaduló jelentős összeget más beruházások megvalósítására tudjuk majd fordítani. Igaz, ezzel egy kicsit csúszik a további fürdőfejlesztés megvalósítása, de ha az eredeti tervek szerint haladtunk volna, akkor sem tudtuk volna idén megkezdeni a beruházást.

-BG-

 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában