Helyi közélet

2010.06.14. 15:19

Segítsenek, hogy segíthessünk!

<p>Öt-hatszáz árvízkárosult, hátrányos helyzetű borsodi gyermek táboroztatását is vállalná a Tisza parti Gulács önkormányzata, ha segítőkész, vállalkozó szellemű cégektől ehhez maga is támogatást kapna.</p>

– A felajánlásunkhoz, egyben kérésünkhöz a 2001-es árvíz adja az apropót, amikor gulácsi gyerekeket táboroztattak az ország különböző településein – mondja az ötletgazda gulácsi polgármester Vass Albert (+36/30/967-9293), aki falubelieivel együtt személyesen segített a bajba jutott szomszéd megyebelieknek az árvizi védekezésében. – Erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy most mi segítsünk a károsultaknak. A nyár végéig 5-6 héten át összesen mintegy félezer, heti turnusonként legfeljebb 100 gyermek táboroztatását tudnánk vállalni, ám önkormányzatunknak igen szűkösek az anyagi lehetőségei. Éppen ezért a vállalkozó szellemű cégekhez fordulunk: segítsenek, hogy segíthessünk! Felajánlásaikat kérjük a táboroztatás minél elfogadhatóbb feltételeinek megteremtéséhez. Ehhez olyan adományokra gondolunk egyes gyártó üzemektől, mint például ágyneműk, élelmiszerek, üdítők, játékok, sporteszközök, tisztítószerek.

A gulácsi polgármesteri hivatal (e-mail: [email protected]) azzal a Mentor Alapítvánnyal (e-mail: [email protected]) működik együtt, amely évek óta szervezi hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatását, s amely a kuratóriumi elnök, Kiss Enikő (+36/30/435-8072) szerint önkéntes, szakképzett nevelők, gyógypedagógusok vigyáz a táborlakókra.

A táborozást szervezők nem csupán a felajánlásokat várják, hanem a borsodi árvízkárosult települések polgármesteri hivatalain, iskoláin keresztül az arra jelentkező gyerekeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában