Helyi közélet

2010.06.06. 20:29

Árvíz - Rektori konferencia: mindenütt hosszabbítsák meg a vizsgaidőszakot - RTL Híradó

<p>Egy héttel meghosszabbították a vizsgaidőszakot a Miskolci Egyetemen az árvízi védekezésben dolgozó diákok számára. A Magyar Rektori Konferencia pedig az összes felsőoktatási intézménytől azt kéri, hogy hozzon hasonló döntést: a gátakon önkéntesen dolgozó tanulók vizsgázhassanak később. Csak Miskolcról több száz egyetemista vesz részt a védekezésben, őket nyilvántartásba vették az egyetemen - hangzott el az RTL Híradóban vasárnap.</p>

A rektori konferencia azt kéri az összes felsőoktatási intézménytől, hogy a gátakon önkéntesként dolgozó diákok vizsgázhassanak később, és a kitolt időpont ne rójon többletköltséget rájuk - mondta Dubéczi Zoltán főtitkár. A konferencia bizalmi alapon kezeli a kérdést, azaz elhiszik, aki azt mondja, hogy részt vett az árvízi munkákban. A rektori konferencia elismerését fejezi ki azon diákoknak, akik részt vesznek a védekezésben - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában