Helyi közélet

2010.06.06. 13:11

ÁRVÍZ: Egyetemi hallgatók is csatlakoztak a katonákhoz Borsodban

<p>A háromezer magyar honvéd mellett már a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói is csatasorba álltak az árvíz elleni harcba. A több mint kétszer fős csoport váltásban, a Borsod megyei Onga térségében segíti a mentést.</p>

Mint ismert, a honvédség részéről több mint háromezer katona segíti az árvízi védekezést országszerte. Ők egyebek mellett Felsőzsolca kitelepítésén, a gesztelyi gátszakaszon és az almásfüzitői töltés megerősítésén dolgoznak. Az élet-, és vagyonmentésben csaknem félezer járművet, különleges szállítóeszközt, kétéltűeket, csónakokat és helikoptereket is használnak. A laktanyákban 800-an várnak bevetésre, vasárnap estére pedig újabb 700 tagú csapatot állítanak össze az első fokozatú készenlétben. Emellett úton van Borsodba még tizenkettő lánctalpas kétéltű is az eddigi négy mellé.

A védekezésben résztvevő háromezer katona mellett már a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 2050 hallgatója is segíti a mentést Borsod megyében - tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnapi közleményében Németh Miklós Attila, a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke.

Hende Csaba honvédelmi miniszter már elkészítette jelentését Sólyom László köztársasági elnöknek és Schmitt Pálnak, az Országgyűlés elnökének. A jelentés tartalmát az Országgyűlés hétfői ülésén ismerteti Simicskó István államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában