Helyi közélet

2010.06.03. 09:05

Megnyugodhatnak a miskolci piacosok...

<p>Miskolc - Megnyugodhatnak a miskolci piacosok, nem kell attól tartaniuk, hogy csődbe megy a piac, mondta az Észak-Magyarországnak a szerdai tárgyalás után Halmai Gyula, a Miskolc Holding elnök-vezérigazgatója.</p>

Szerdán asztalhoz ültek az Ikeron Zrt. és a miskolci önkormányzatot képviselő holding vezetői, hogy a piacot építtető és működtető Miskolc Piac Zrt.-ben való részesedésükről tárgyaljanak. Korábban már írtuk, arról is tárgyalnak, hogy mi az a legkisebb összeg, amiért meg lehetne vásárolni az Ikeron tulajdonrészét.

Halmai Gyula elmondta: a polgármestert arra is felhatalmazták, ha szükséges, csődvédelmet kérjen a piac számára, ez többek között azt is jelenti, hogy 3 hónapig biztosan nem számolják fel a céget. A holding a következőkben a bankkal tárgyal majd. Halmai Gyula emlékeztetett, a miskolci közgyűléstől függ, egyedül vagy más céget bevonva megvásárolják-e az üzletrészt, vagy annak egy részét.

Wiandt Henrik András, az Ikeron Zrt. elnök-vezérigazgatója nem kívánt a tárgyalások lezártáig lapunknak nyilatkozni.

ÉM-HM


Többséget szeretnének a miskolci piacban

eszak | 2010.06.01 12:37
Miskolc - Közleményben cáfolta a miskolci polgármester, hogy bezárás fenyegeti a megyeszékhelyen a piacot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában