Helyi közélet

2010.06.24. 12:49

Kósa Lajos polgármester déli bejelentései

<p>A mai Városi Közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón 3 bejelentést tett a sajtónak.</p>

Tüzijáték és céltartalék:
1. Debrecen városa céltartalékaiból 2 millió forintot ajánl fel az árvízkásorultaknak, ezt Edelénynek juttatják el.
Az augusztus 20-ai tűzijáték Debrecenben kb. 1,5 millió forintba kerül. Hogy megtartják-e, azt annak alapján döntik el, hogy Budapesten lesz-e tűzijáték? Ha nem, nálunk is elmarad, az összeget másra fordítják.

Bérházak:
2. A Cvisház által kezelt lakásállományból 115-öt jelölnek ki bérbeadásra, ezekkel elsősorban a nehéz helyzetbe került devizahiteleseken szeretnének segteni.
Egy részük beköltözhető, más részük esetében olyan megállapodást kötnének a bérlőkkel,  hogy azok felújítják majd a felújítás értékét "lelakják".  A lakókat a szokásos bérlőkijelölési rendszerben választják ki.

Debreceni csatornák:
3. Az ISPA program befejeztével a város 99 százalékában megvalósult a csatornázottság. Arra ösztönzik a lakosokat, hogy kössenek rá a csatornára, mert így elszállítani a szennyvizet lényegesen olcsóbb mint járművel. A rákötés lehetőségét meghosszabbították két hónappal augusztus 31-ig, mivel az esős időjárás miatt műszakilag nem nagyon volt eddig lehetőség a munkát elvégezni. Aki határidőig sem köt rá, a normál csatornadíj 2,5-szeresét fizeti. Ott, ahol nincs mód rákötni, normál csatornadíjat fizetnek s ezért elszállítják a szennyvizet tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában