Helyi közélet

2010.06.11. 20:55

Jó kis meccsek várhatóak

<p>Hét ország tizenhat vaspapucsosa ül nyeregbe szombaton 16.30-tól a népkerti oválon.</p>

Miskolc az egyik hétvégi helyszín a salakmotoros egyéni világbajnoki GP-kvalifikációban, ahonnan nyolc plusz egy fő juthat tovább a következő fordulóba. Magyarország két versenyzői helyet kapott, és a honi szövetség döntésének értelmében Matej Ferjant, illetve Tabaka Józsefet láthatja majd a publikum piros-fehér-zöld színekben. Amint azt Jacsó Tibor főszervező a pénteki tájékoztatón elmondta: reméli, hogy mindkét salakos eredményesen fog szerepelni szombaton délután, ám ez nem lesz könnyű, mivel olyan jól ismert motorosok húzzák a gázt, mint a cseh Ales és Lukas Dryml, a lengyel Adrian Miedzinski, továbbá Janusz Kolodziej, az ausztrál Darcy Ward, vagy a svéd Magnus Zetterström. A népkerti aréna kapuit délután 2 órakor nyitják ki, a szurkolók az állóhelyre 2000, az ülőhelyre 3000 forintért válthatnak bilétát, ám 12 év alatt és 70 év felett ingyenes a belépés. Fontos tudnivaló, hogy a drukkerek a hivatalos műsorfüzetben számlaszámot is találnak majd (a miskolci önkormányzat nyitotta), s az esetleges befizetéssel az árvízkárosultakat lehet ezen a módon segíteni.

A klubcsapatról

Amint arról már többször is írtunk, nem megnyugtató a lengyel I. ligában szereplő Speedway Miskolc csapatának anyagi helyzete, időről-időre jelentkeznek ezen a téren problémák. Most viszont úgy tűnik, hogy mindez rendeződhet. Az SM-nél korábban jópár alkalommal elhangzott: költségvetésük – amely hozzávetőlegesen 120-150 millió forint – egyharmadát ők teremtik elő, elsősorban jegybevételből, a másik harmadot a város biztosítja, míg a harmadikat szponzorok. A pénteki sajtóbeszélgetésen részt vett Lech Zaciera, a DVK Gépgyár ügyvezetője, aki bejelentette, hogy a cég 20 millió forinttal támogatja az együttest: „Azért segítünk, mert nagyszerűek az emberek, nagyszerű a stáb. Ez a sportág a világ egyes részein igencsak népszerű; Lengyelországban a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság után salakmotor-versenyeket is fognak rendezni a stadionokban. Én úgy gondolom, megérdemli a támogatást az itteni salakmotoros csapat, amely sajnos az egyetlen az országban, és amely a lengyel ligában hétről-hétre helytáll.” Az üzletember ezen kívül arról is tájékoztatott, hogy egy komolyabb főszponzor is érkezhet az SM-hez, ám Zaciera úr szerint ennek az a feltétele, „hogy a város is a csapat mellé álljon, mert önmagában 20-30 millió forint nem elég.”

Az önkormányzatot Fedor Vilmos alpolgármester képviselte a péntek délelőtti összejövetelen, aki leszögezte: Miskolc, illetve a Holding és vállalatai idén már 20 millió forintot kifizettek a salakosoknak, de a megyeszékhely képviselői nem zárkóznak el a tárgyalásoktól. „Lássuk azt a szponzori hátteret, amely az év végéig megvan, akkor lehet tervezni” – mondta Fedor Vilmos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában