Helyi közélet

2010.06.14. 08:00

Irtják az elszaporodott szúnyogokat megyénkben

<p>Miskolc - A tisztifőorvos személyesen koordinálta a munkálatokat szombaton.</p>

Már irtják az egyre inkább elszaporodó szúnyogokat az árvíz sújtotta területein. Szombaton Falus Ferenc országos tiszti főorvos a helyszínen, személyesen koordinálta a munkálatokat. Ezeken a területeken az irtás költségeit a kormány fedezi. Idén a szokásosnál hamarabb indult el itthon a szúnyoginvázió, ráadásul az extrém csapadékos időjárás, majd a kánikula csak fokozta a vérszívók elszaporodását. Ezért kezdődött már meg az irtás.

A következő napokban az ár- és belvízzel érintett terü leteken folytatódott a légi szúnyogirtás, így vasárnap estére tervezték az irtást Bodrogkeresztúron, Bodrogkisfaludon, Csobajon, Szegiben, Szegilongon, Taktabájon, Tarcalon, Tiszaladányban, Tiszatardoson és Tokajban.

Az ártereken, a vízpar tok környékén, a mocsaras, lápos területeken a lárva te nyészhelyek ontják a szúnyogokat a júniusi melegben. Ha most nem következik hosszabb szárazság, akkor számolni kell azzal, hogy sok lesz a szúnyog az irtás ellenére is. Ezért a gyérítést 2 hét múlva megismétlik” – olvasható az ÁNTSZ szombati közleményében.

ÉM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában