Helyi közélet

2010.06.05. 15:30

Edelényi helyzetjelentés

<p>Edelényből jelenti a tudósítónk, hogy több ház dőlt össze az elmúlt órában.</p>

Edelény főutcáján a Bódva fölötti hídon csak hatalmas nagy markológép, tolólappal tud átkelni, mert olyan erős a sodrása a víznek. A tolólapon összezsúfolódva mintegy nyolc-tíz ember három-négy méter magasan tartva kel át a zuhatagon. Úgy tűnik, most ez az egyetlen lehetősége az embereknek az átkelésre a kettészakított városon.

Az edelényi Rákóczi utca legmélyebben fekvő pontján mintegy 130-140 centiméter mély a víz. A rendőrség munkatársai motoros gumicsónakokkal viszik be az embereket, hogy megnézhessék tulajdonuk jelenlegi állapotát.

Kollégánk ottjártakor pont a szeme láttára kezdett rogyadozni az egyik ház a vízben. Az emberek azonnal kiszaladtak a vízből, mert félő volt, hogy a ház összedől, és mivel a ház áram alatt volt, agyon csaphatott volna valakit. Ezután nem sokkal, pár perccel később a helyszínre érkezett az ÉMÁSZ szakembere, és a rendőrök csónakjával eljutott a házig, fel tudott mászni a villanyoszlopra és áramtalanította a házat.

A helyzet még mindig kritikus, az ott élő emberek szerint már egy nagyon keveset apadt a víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában