Helyi közélet

2010.06.17. 14:30

A múzeumokban éjszakázhatnak Miskolcon

<p>Miskolc - A Múzeumok éjszakája számos meglepetéssel várja az érdeklődőket Miskolcon is.</p>

A program négy helyszínen zajlik majd június 19-én, szombaton: a Herman Ottó Múzeumban, a múzeum Papszer-i kiállító épületében, a Miskolci Galériában és a Művészetek Háza galériájában. A Herman Ottó Múzeum ehhez a rendezvényhez kapcsolódva rendezi meg az V. Miskolci Fröccsfesztivált.

A Papszeren többek között az Operafesztiválhoz kapcsolódó Gustav Mahler és Bécs című kiállítás látogatható. Itt kap helyet a Szinvaparti Öltögetők bemutatója. A Miskolcon működő foltvarró csoport közös varrásra, eper- és tulipánkészítésre várja a kicsiket és a nagyokat. A kézműves foglalkozás mellett a zsákbamacskát is kipróbálhatják az érdeklődők. Vendégmúzeum a Hollóházi Porcelán Múzeum, amelynek látogatói alkotócentruma egy éjszakára a miskolci múzeum kiállítási épületébe költözik.A miskolci Herman Ottó Múzeum Képtára szintén számos programmal csábítja a kultúra és a művészet kedvelőit. A Görgey úti épületben Akár egy kis zenekar – Dallam, harmónia és basszus hat húron – Papp Sándor gitárművész koncertje várja az érdeklődőket, majd Sissi korabeli ételeket kóstolhatnak és betekintést kaphatnak a XIX. század korszakának romantikus zenei kínálatába.

Rendhagyó tárlatvezetés

Emellett A festészet titokzatos világa címmel lesz múzeumpedagógiai foglalkozás, illetve Az őskori kovabányászat rejtelmei elnevezéssel rendhagyó tárlatvezetéseket tartanak óránként régész szakmuzeológusok vezetésével. Vendégmúzeumként a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kohászati Múzeumát köszöntik és képtár állandó képzőművészeti kiállítása, valamint a Varsói Állami Régészei Múzeum tárlata is várja az érdeklődőket.

A Fröccsfesztivál ingyen látogatható, a kiállítások megtekintése azonban egységesen 500 forintba kerül – tudtuk meg a szervezőktől.
A Művészetek Háza programja is ingyenes, itt Csabai Renátó festőművész kiállítása, koncertek, és koktélterasz várja a vendégeket. A galériában többek között az Emlékeim a beatkorszakból című kiállítás tekinthető meg, este 7-től a Grimaszk produkciót mutatják be.
- SZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában