Helyi közélet

2010.05.07. 07:37

Zöld nyíl a Csanyikban is

<p>Áthelyezték a kisvasút Dorottya úti megállóját a Papírgyárhoz, csak éppen nem, vagy alig találni meg. Elvileg zöld nyilak jelzik az utat, de azt elmosta az eső.</p>

Az 1-es busz végállomásánál menjen be az erdőbe és ott kövesse a zöld nyilakat - adhatnánk a tanácsot azoknak, akik az áthelyezett, ideiglenes kisvasút megállót keresik. Mert, hogy keresik, csak nem találják. Még a Miskolciak sem, akik közül többen arról panaszkodtak szerkesztőségünknek: nem találják a megállót. Ha a helyi lakosok sem, akkor mi lesz a turistákkal? Igaz a helyes irányt felfestett zöld nyilak mutatják itt-ott, azonban nem nehéz elvéteni az irányt, főként most, hogy a heves esőzések kezdik elmosni a jeleket.

Szerkesztőségünk kedden járt a helyszínen, s már akkor is enyhén kopottas zöld nyilakat láttunk, amik - feltehetően azóta - az eső miatt még jobban elhalványultak.

5 perc séta

Az 1-es végállomásánál a nagyparkolóban egy "Tiszelt Utasaink"-nak címezett felhívás látható, amin arról tájékoztatnak, hogy a megrongálódott pálya okán a kisvasút csak a Papírgyár és Garadna között közlekedik, valamint hogy a Papírgyári megálló a Majális parktól 5 perc sétával érhető el, továbbá a menetrendet is megtekinthető. Az infókkal ellátott tábla mellett egy ösvény indul, az azon való elindulásra egy kövekre festett zöld nyíl buzdít. Majd méterekig semmi, elágazás, semmi, újabb elágazás, itt újabb nyíl látható a hídon, és egy LÁÉV felírat. A híd után viszont csak remélhetjük nem az emelkedőn kellett volna felkapaszkodnunk, hanem balra mennünk.

Ha így tettünk megpillanthatjuk a következő, kerítés fémoszlopára festett jelet, majd jó darabig megint semmi, de itt az útirány is egyértelmű. Lépcső, és fel is jutottunk a sínekhez, ahol ha elég kitartóan nézünk tanácstalanul jobbra és balra előbb-utóbb megpillantjuk a vasúti talpfára festett balra mutató nyilakat. A sínek menti köveken végül eljutunk a "Papírgyár" feliratú tábláig, mint ezt videónkon is bemutatjuk.

Lesznek táblák

Az Északerdő Zrt. sajtóreferensének Rencsiné Ágh Mártának jeleztük a hozzánk befutó panaszokat, tudakolva: lehet-e egyértelműbbé tenni a közlekedési irányt?

- Ez egy ideiglenes felfestés volt, amit folyamatosan megerősítünk, mert számoltunk azzal, hogy az eső elmossa - mondta, majd megköszönte a visszajelzéseket, s ígérte amilyen hamar csak tudják egyértelműbbé teszik a megállóhoz vezető útirányt.

Kérdésünkre elmondta azt is: mintegy 2 hónapig áll majd fent ez az átmeneti állapot, a tervek szerint addigra statikailag stabilizálódik a felújított szakasz, ezt követően „visszaköltözhet” eredeti helyére az állomás. Ezt jelenleg az esőzések is hátráltatják - számolt be kérdésünkre.

- OlKa -


Hogyan közlekedik a lillafüredi kisvonat?
Május elsejétől ismét jár a közkedvelt lillafüredi kisvonat, igaz nem a megszokott útvonalon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában