Helyi közélet

2010.05.15. 17:39

Siker volt a Szépkorúak Akadémiája

<p>Miskolc - Több mint 100 „szépkorú” vehette át oklevelét a Miskolci Egyetemen szombaton, tanévet zárt ugyanis az országban elsőként, 2009-ben indított Szépkorúak Akadémiája.</p>

A Miskolci Nőknek is EsélytMINŐIESAlapítvány a Miskolci Egyetemmel együttműködve, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával indította el a Szépkorúak Akadémiája című előadássorozatát, mondta el sajtótájékoztató keretében Matiscsákné dr. Lizák Marianna alapítványi elnök. A 2009/2010-es tanévvel párhuzamosan zajló képzést az 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődőknek szervezték, akik az egyetem szakmai és tematikai sokszínűségének köszönhetően számos tudományterületről hallhattak előadásokat, ismerkedhettek meg a legújabb tudományos eredményekkel. Csak néhány témakör a több tucatból: a jog alapfogalma és szükségessége; az időskorúak és a bűnözés kapcsolata; a szerződésekben rejlő csapdák; az áldozattá válás megelőzésének lehetősége; a Föld és az élet keletkezése; az időskor általános egészségügyi problémái; az időskorban történő egészségfejlesztés lehetőségei; az időskori szerepek megváltozása a családi és társadalmi közegben.

A Miskolcon elindított Szépkorúak Akadémiája iránt óriási volt az érdeklődés. A várakozásokat gyakorlatilag megduplázva, 102 beiratkozott résztvevővel indult el az előadássorozat. Az oktatás sikerének visszhangja túlmutatott a város, sőt a régió határain is; a beiratkozott 102 szépkorúból mindössze 79-en miskolciak, volt, aki Debrecenből járt az előadásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában