Helyi közélet

2010.05.21. 14:54

Segítség Komlóskának

<p>Komlóska - Húszmillió forint előleget kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Komlóska az Önkormányzati Minisztériumtól, mert az elmúlt hetekben többször is elöntötte a települést a helyi patak. Az önkormányzati intézményekben keletkezett kár csaknem kilencvenmillió forint. Ezen kívül 84 családot érintett az esővíztől megduzzadt patak árvize. Nekik adományokat gyűjtenek.</p>

Köteles László, a település polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: támfalak dőltek be, partoldalak csúsztak meg, pincék szakadtak le, házrészeket öntött el a víz, valamint megsemmisítette a lakosság veteményét az elmúlt hónapokban többször is megáradó patak. Mivel lakossági károkat az állam nem térít, adománygyűjtésbe fogtak. Már érkeztek pénzbeni és természetbeni adományok is - közölte a polgármester. Legközelebb a Magyar Vöröskereszt szállítmánya érkezik a ruszin településre szombaton.

Köteles László hozzátette: további problémát jelent, hogy az elöntések óta az idegenforgalmi szálláshelyek kihasználtsága is csökkent, többen visszamondták szállásfoglalásukat, holott már nincs veszélyhelyzet, az ár levonult, az utak járhatóak. Friss a levegő, szép a táj, kiváló lehetőség van például ásványgyűjtésre. A szálláshelyek mindvégig képesek voltak és most is alkalmasak a vendégfogadásra. A polgármester szerint sokan úgy is segíthetnek a helyieken, hogy Komlóskát választják úti célul a kirándulásukhoz például a hosszú hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában