Helyi közélet

2010.05.20. 14:57

ÁRVÍZ - Újra van egészségügyi szakrendelés Szikszón - százmilliós a kórházat ért kár

<p>Szikszó - Csütörtök reggel óta újra fogadják a betegeket a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház szakrendelései. Az udvarból és az épületből már visszavonult a víz, de a szervizaknákból például még szivattyúznak. A becsült kár értéke százmillió forintos nagyságrendű.</p>

Az intézményt a Vadász-patak vize öntötte el, hétfőn még megközelíteni sem lehetett az épületet. Az árvíz miatt három napon át nem fogadtak betegeket a szakrendelések, mindenkit Miskolcra irányítottak. Tiba Sándor igazgató-főorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: a becsült kár értéke százmilliós nagyságrendű, bár kérdéses, mit ismer majd el ebből a biztosító. Ők ugyanis kárként értékelik a rendelés szünetelése miatt kiesett milliókat is. Mindezeken túl például megsérültek a kórház részbeni energiaellátását biztosító gázmotoros erőmű elektromos részei, a gázkazán elektronikája, valamint a földszinti ápolási osztály gipszkarton falait is cserélni kell majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában