Helyi közélet

2010.05.12. 20:18

Nézőpont: Jó tündér a villamoson

<p><em>Talán baleset történt, és azért járnak villamospótlók? Ez volt a csúcs azok közül, amit hallottunk. A kérdés egy jól öltözött hölgytől származik, a villamospótlón tette fel egy mellette ülő asszonynak</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete.</strong></p>

Annak ellenére kérdezte, hogy az elmúlt hetekben szinte még a vízcsapból is a Zöld Nyíl Projektről lehetett hallani. De volt fura megjegyzés más is. Volt, aki nem értette, miért kell felszedni a síneket. Volt, aki azt nehezményezte, hogy sokat kell gyalogolnia az ideiglenes megállóig, volt, aki szerint elég nagy baj, hogy ezentúl korábban kell majd kelnie, és volt, aki – bár még el sem kezdődött igazán – már a pokolba kívánta az összes kényelmetlenséget. Bízzunk benne, hogy a többség nem így van ezzel. Elfogadja, építkezés nincs felfordulás nélkül. Igaz, jó lenne, ha egy jó tündér csak rámutatna a villamosvonalra a varázspálcájával, és nem kellene felszedni a régi síneket, újakat lerakni, elfelejthetnénk a villamospótlókat, lenne viszont egy pillantás alatt új sín, sok-sok csodás villamos, olyan, mint Koppenhágában Milánóban, vagy más európai nagyvárosokban.
Tündérek azonban sajnos, nincsenek. Ki kell bírjuk valahogy.

- Hajdu Mariann -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában