Helyi közélet

2010.05.13. 19:56

Nézőpont: "Hadd szóljon"

<p><em>Kisfiam családi körben gyakran emlegetett lelkes „kiszólása” jut eszembe – mikor nagy rákészülés után felpattant bicikléjére és nekivágtunk egy hosszú túrának – most, hogy hosszas egyeztetések, találgatások és bizonyosságok után munkához lát az új parlament.<em>&#160;<b>Pap Gyula jegyzete.</b></em></em></p>

Kiosztattak a bizottsági helyek, nagyvonalúnak szánt gesztusok és szorosra zárt sorok mentén állt fel az országgyűlési csatarend. Az újra nem jelölésének hírétől kicsit megtépázott tekintélyű – másrészről rokonszenvet kiváltó – köztársasági elnök tanárbácsisan inti a fejüket „rakoncátlanságon” törő „nebulókat”: ne tegyék. Az egyébként is gyenge fegyelmező eszközök birtokában, kérdéses persze mit lehet bevetni a sokat bírált mentelmi joggal szemben. Nem a mellényen fog múlni vélhetően, hogyan indul be a parlamenti gépezet, a beharangozott – és a még nyilvánosságot nem kapott – tervek véghezviteléhez várhatóan feszített ütem lesz szükséges.

Hogy milyen lesz az összhangzat és legfőképpen, hogy végre annak „szól-e a nóta”, aki (adót)fizet, ez az amit nagyon sokan kíváncsisággal telt izgalommal várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában