Helyi közélet

2010.05.19. 15:42

Miskolcra érkezik csütörtökön a drogmentes maraton

<p>Miskolc - Tény, hogy ma Magyarországon a másfél millió diák közül mindössze százhúszezren részesülnek évente iskolai drog-felvilágosításban, vagyis 93 százalékuk nem kap tájékoztatást a kábítószerek tényleges hatásait illetően!</p>

Ellenben a fiatalok mintegy 30 százaléka kipróbált már valamilyen illegális szert. Legnépszerűbbek a marihuána-származékok, ezt követik a parti-drogok. Az Országos Egészségpénztár csaknem 4 milliárd foritntot költ évente a függőségek kezelésére.

A megfelelő felvilágosítás és figyelemfelhívás  céljával indult útjára 2002-ben a Drogmentes Magyarországért Maraton, amelyet immáron 9. éve tartanak meg. A 42 napos programsorozat, az ország összes megyéjén 320 településen áthaladva, 2100 kilométer lefutásával hívja fel a figyelmet a drogok veszélyeire, és juttatja el az üzenetet: lehet valamit tenni a drogokkal kapcsolatban! Az ország legnagyobb drogellenes programsorozata mellett olyan hírességek foglaltak állást, mint Török Ottó sport szakállamtitkár, Sipos Peti - Irigy Hónaljmirigy, Kiszel Tünde, Erdei - Madár – Zsolt, Kovács-Atom Anti, Janics Natasa, Katus Attila, Növényi Norbert, Martinek János.

Az elmúlt évben Miskolcon 1200 tanuló vett részt a Salakmotorpályán megrendezett programon. Az idei drogmentes maratonhoz kapcsolódó rendezvény 2010. május 20-án 11.30-kor kezdődik a sportcsarnokban (mai nevén: Generali Arénában), várható befejezése délután 1 óra. Gyülekező: 11-kor. Javasolt öltözék: sportos.

A drogmegelőző előadáson és drogmentes kapitányavatáson kívül bemutatót tart a  Show Time táncstúdió, lesz lovagi bemutató, tűzoltóautó és körülbelül 2 kilométer közös futás a maraton résztvevőivel.

Idén az iskolák között versenyt is hirdetnek a rendezvényen való részvételt illetően.
További információ: 70/335 4277, e-mail: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában