Helyi közélet

2010.05.31. 13:26

Különös emberrablások Miskolcon?

<p>Miskolc - Szájról-szájra terjed a hír: miskolci kínai boltokból rabolnak el szervkereskedők nőket, egy titkos öltözőből nyíló ajtón keresztül.</p>

Újabb híresztelés kapott szárnyra Magyarországon: kínai boltokba betérő vásárlókat (az elbeszélések szerint nőket) rabolnak el a szervkereskedők. A szerkesztőségünk által hallott elbeszélés szerint a különös eset Miskolcon, az egyik Búza téri kínai ruházati üzletben történt, de hajszálra ugyanezt a történetet terjesztik Kecskeméten is, és még néhány más városban.
A sztori röviden: egy miskolci nő párjával érkezett a szóban forgó kínai üzlethez, de a férfi a bejárat előtt akarta megvárni míg felesége vásárol. Végül nem bírta tovább türelemmel, mert az asszony csak nem jött ki, ekkor bement a boltba, ott azonban nem találta feleségét. Kérdezgette az eladókat, akik azt mondták, nem látták a nőt. A történet szerint a férfi kommandós volt, ezért amikor felhívta régi kollégáit azok azonnal kivonultak a helyszínre. A bolt átkutatása során egy titkos ajtót találtak az öltözőben, ami egy alagsori kezdetleges műtőbe vezetett. Ott találták megy az elkábított nőt, leborotvált fejjel, összekaszabolva. A történet szerint az asszony azóta is kórházban fekszik kómában.

Ez a történet emailben és szóban terjed, szerkesztőségünk több, különböző forrásból is olvasta/ hallotta a sztorit olyanoktól akik kételkedtek az elbeszélés hitelességében, de meglepően sokan vannak, akik azóta félnek elmenni kínai üzletekbe
Az egyik olvasónk azt írta: „TUDOMÁSOM SZERINT NEM IGAZ EZ A TÖRTÉNET DE NAGYON SOK ISMERŐSŐM ELHISZI ÉS FÉL. A KÉRDÉSEM AZ LENNE HOGY A SZERKEZTŐSÉG TUD E ERRŐL VALAMIT?”
Egy másik pedig:  „Ma a munkatársam mondta, a szomszédja ápoló a megyei kórházban és ő mesélte, hogy vittek be hozzájuk egy kínaiból egy így megtalált fiatal nőt. Kopaszra borotválva, hasa teljesen szétszabdalva, felnyitva, a nő teljesen el volt kábítva, már agyhalott, nem tudnak vele mit kezdeni.” Egy másik elbeszélés szerint, pedig: a nő nincs kómában, de komoly pszichiátriai kezelés alatt áll.

Internetes kutakodásunk eredményeként kiderült, hogy szinte hajszálra ugyanez a történet terjed Kecskeméten, ottani kínai boltot emlegetve helyszínül (abban történetben a férfi nem volt korábban kommandós), de Fejér megyébe is átültette már a szóbeszéd az állítólagos eseményeket. Utóbbi megyében az álhír megjelenését követően többször is beverték az emlegetett kínai üzlet kirakatát.

A Borsod Online kérdésére Egyedné Novodonszki Éva, a B.A.Z. Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: ilyen ügyben nem érkezett bejelentés, eljárást nem folytatnak. Egy teljesen már történetet mondott el nekünk, ami viszont valóban megtörtént. Egy 17 éves lány „vásárolni” ment az egyik miskolci kínai üzletbe. A próbafülkébe 2 nadrágot vitt be, az egyiket a saját nadrágja alatt hagyta, a másikat visszaadta, és így sétált ki az üzletből. Az eladó azonban észrevette a lopást, utánament, majd szóváltásba keveredtek. Az üzlet kihívta a rendőrséget, akiknek a lány végül beismerte a lopást. Kiderült az is: a lány hosszabb ideje pszichológiai kezelés alatt áll, s akkor is gyógyszerek hatása alatt volt.

Az álhír 1-2 éve robbant ki Magyarországon, hogy újra felkapták - ezúttal miskolci helyszínleírással – annak oka ez a fenti esemény lehet. Mindenesetre a megyei kórházat is megkerestük, ahol elmondták: többen hallották ezt a hírt, de ott a történetnek megfelelő beteg nem fekszik.

Hasonló álsztori egyébként 2007-ben terjedt, akkor a Tesco Áruházzal összefüggésben figyelmeztették egymást az emberek: senki ne hagyja őrizetlenül a gyerekét a bevásárlókocsiban ülve, mert több ízben is gyerekrablás történt; amint az anyuka elfordult egy pillanatra, kilopták a gyerekeket. A történet szintén városi legenda volt.
- OlKa -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában