Helyi közélet

2010.05.03. 18:44

Jókor járt(ak) jó helyen...

<p>Kazincbarcika, Tiszaújváros - Egy hónapig tartó, az egész országra kiterjedő akció kezdődött április 26-án, melynek célja a Jokerjáték népszerűsítése, s melynek keretében hétfőtől-péntekig, naponta 1 millió forint ráadás-nyeremény várja a jókor jó helyen tartózkodó szerencsés Joker játékosokat.</p>

Borsod-Abaúj-Zemplénben szerdán Kazincbarcikán egy rendőrhöz, csütörtökön Tiszaújvárosban pedig egy raktárnokhoz volt kegyes Fortuna. Hétfőn és kedden az ország más területén egy asztalos és egy pénztáros vihette el az egymillióval teli táskákat.

Nyolc perccel a „végzetes” találkozás előtt adta fel a szelvényét szerdán egy kazincbarcikai lottózóban Andó Péter, a Városi Rendőrkapitányság zászlósa és egymillió forinttal lett gazdagabb a Szerencsejáték Zrt. akciójának, no meg annak köszönhetően, hogy jókor járt jó helyen. Elmondása szerint nem nevezhető megszállott szerencsevadásznak, hiszen évente mindössze ötször-hatszor – főleg a halmozódások idején – vásárol ötös lottót. Boldogan hívta fel a feleségét, aki először el se akarta hinni, milyen öröm érte őket. A 33 esztendős Andó Péternek nem esett nehezére a döntés, hogy mire fordítják a pénzt. – A kislányunkra költjük– osztotta meg a titkát velünk.

A tiszaújvárosi helységnévtábla melletti földútnál táborozott le csütörtök reggel tíz óra tájban a szerencsestáb. Itt volt Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója, Marcali László műsorvezető és Révész Eszter, a sorsolási bizottság vezetője. A miskolci területi igazgatóságot Lódi György szóvivő, Némethné Siska Szilvia, a hálózati és értékesítési osztály marketing munkatársa és Hudák Zoltán marketing ügyintéző képviselték. Itt kisorsolták a helyszínt, ennek alapján majd a Szent István utca 14. szám előtti részen kellett Marcali László műsorvezetőnek megállítani és megszólítani a potenciális milliomosokat. Sorsolás útján határoztatott meg az aznapi feladat is: két dobókockával egy próbálkozással legalább az egyiken hármast kellett produkálni. És mint a későbbiekben kiderült: nem is volt ez egyszerű mutatvány.

Lehet, hogy túlságosan jól élnek az emberek Tiszaújvárosban– fogalmaztak a szerencsestáb tagjai. Véleményüket arra alapozták, hogy több megszólított, így egy biciklis hölgy, egy idősebb férfi, egy bajúszos úr és egy tinilány egyaránt azzal hárítota el a szíves invitálást, hogy „nem érek rá”! Már-már azt hittük, hogy a társaság nyakán marad az egymillió, amikor végre megtört az érdektelenség. Egy diák megdobta ugyan a hármast, de nem volt jokere. A sárga pulóveres Irénkének viszont nem jött össze a hármasa. A robogójáról leszálló Ákos két hatost vetett és máris mehetett tovább. A piros Citroenes Szilvia hármassal nyitott, szelvénye is volt, de nem jokeres.„Sajnálom”-mal távozott. A játéknak a csíkos pulóveres Adrienne vetett véget, aki kerékpárral érkezett. Nem jelentett gondot neki a kockadobás: a 3-as meglett és a kérdezésre megmutatta az érvényes szelvényét és a három joker is stimmelt. Miután minden szabályosnak találtatott, betuszkolták a bőröndöt a táskájába és egy ember határtalan örömének lehettünk tanúi.

A tiszaújvárosi nyertes, Sziklásiné Lingvai Adrienne boldogan nyilatkozott lapunknak:–Bulira indultam vásárolni, ugyanis a kislányom – ő is Adrienne – 12. születésnapját ünnepeljük meg pénteken. A szerencsejáték-akcióról hallottam már, de a lottózós hölgy még rá is erősített. Gondoltam, miért ne játszanék jokert is. Eddig még soha nem volt nagyobb nyereményem. Most elsőnek a szüleimet hívtam fel a jó hírrel.Megvan a helye a pénznek. A kislányom még soha nem látta a tengert, az egymillióból biztos eljutunk végre oda is. Az árufuvarozással foglalkozó Hungary Rai Carbonál dolgozom raktárnokként és egy kertes házban lakunk Tiszaújvárosban.

Szombaton telefonon közölte Adrienne, hogy a születésnapi bulin sikeresen túlvannak, pénteken a Szerencsejáték jóvoltából a rokonság és az iskolatársak találkozása még ünnepibbé vált.

Somorai László arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy járhat még az egy hónap alatt ismét Borsod-Abaúj-Zemplénben Fortuna, mivel a korábbi gyakorlattal ellentétben nem veszik ki a már nyertes településsel rendelkező megyéket, tehát szabad a pálya...

BGy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában