Helyi közélet

2010.05.12. 07:27

Digitális tananyag az egyetemen

<p>Miskolc - Digitalizált tananyaggal bővítik a Miskolci Egyetemet: 2011 novemberére elkészül.</p>

Az üzleti és a közigazgatási szféra meghatározó területein bővíti egyetemi hallgatók és szakemberek ismereteit is az a digitalizált tananyag, melynek fejlesztésébe egy csaknem 100 milliós uniós pályázat révén kezd a Miskolci Egyetem három kara. A „Virtuális vállalatok, e-kormányzat, információs és kommunikációs technológiák” projekt részleteket is bemutató, összefoglaló nyitókonferenciáját kedden tartják a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában.

A Miskolci Egyetem céljai között szerepel a képzés megújítása, a Bologna-rendszerű képzés korszerű tananyagokkal való ellátása, valamint új tartalmi és formai megoldások keresése a sikeres képzés érdekében.

A projekt keretében 32 moduláris, többféle képzésben felhasználható digitalizált tananyag készül el 2011 novemberéig – ismertette dr. Szegedi Krisztina, a projekt vezetője. A készülő tananyagok sajátosságából adódik, hogy a Miskolci Egyetem három kara, a Gazdaságtudományi, az Állam- és Jogtudományi, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar szerves együttműködésével valósulhatnak meg. A tananyagokat mintegy 7000 hallgató alkalmazza majd, 11 tananyag angol nyelven is elérhető lesz, így a jövő szakembereinek nemcsak információs és kommunikációs kompetenciáját, hanem szakmai nyelvtudását is elősegítik – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában