Helyi közélet

2010.05.13. 20:20

Belváros zöldítés a Nap Napján

<p>Miskolc - Hétvégén az esőzés miatt súlyosan megrongálódott majort igyekeznek rendbehozni.</p>

Miskolcon, a Szent István téren az Ökológiai Intézet Alapítvány és a Szimbiózis Alapítvány közös szervezésében csütörtökön a város belvárosi rehabilitációs projektje keretében virágládát vehettek át azok a lakosok, akik lakcímkártyával igazolták lakhelyüket. A belváros zöldítő akcióban az Európai Unió támogatásával mintegy 500 virágláda talált gazdára. Az Ökológiai Intézet Alapítvány standjánál az érdeklődők megismerheték azt is, hogy napjainkban már hány féle napenergiafelhasználási lehetőség áll rendelkezésünkre a háztartásban: napkollektor, napelem, naptűzhely gyakorlati bemutatására kerül sor. Bíró A. Tamás elmondta rendszeresen nyújtanak szakmai támogatást az alapítvány akcióihoz a berendezések rendelkezésre bocsájtásával. Kevesen tudják, hogy ma már elérhető a műszaki vezetéssel házilagosan összerakható „passzív ház”, melynek lényege, hogy fűtőrendszer nélkül az úgynevezett passzív források (testhő, háztartási eszközök, stb) kibocsátott hőjét hasznosítja – mondta el a szakember.

A program során a Szimbiózis Alapítvány Barát-hegyi autista majorságában nevelt virágokat osztották ki. A sátorban helyet kaptak a majorban készített kézműves termékek, bemutatóval egybekötve. F. Nagy Zsuzsa a program egyik szervezője utalt rá hamarosan ismét találkoznak: a hétvégén önkéntesek bevonásával a néhány napja az esőzés miatt súlyosan megrongálódott majort igyekeznek rendbehozni.


Belváros zöldítés a Nap Napján Miskolcon

boon | 2010.05.13 10:58
Miskolc - Az IVS belvárosi rehabilitációs projekt részeként muskátlis ládákat vehetnek át azok a miskolci lakosok, akik lakcímkártyával igazolják, hogy a belváros az alábbi utcákkal határolt részén laknak

A biztosítók már fizettek is

eszak | 2010.05.13 19:58
Miskolc - A gyors helyreállítás érdekében a becsült kár tizedét már átutalta a biztosító.

Az esőben elúszott a farm is

eszak | 2010.05.13 15:01
Miskolc - A Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi farmján is pusztított a vihar: a kár többmillió forint is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában