Helyi közélet

2010.04.22. 12:26

Választás 2010 | Egymillió munkahelyet ígért Orbán Viktor Miskolcon

<p>Miskolc - Összefogottabb, koncentráltabb, és fejlesztésközpontúbb közmunkaprogramot hirdet meg az új kormány. Tíz éven belül egymillió munkahelyet ígérnek - ezt mondta Orbán Viktor kampánykörútjának utolsó állomásán, csütörtökön, Miskolcon.</p>

A Fidesz elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, az ország két legnagyobb gondja Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mutatkozik meg a legélesebben. Az egyik a munkanélküliség, a másik a közbiztonság hiánya. "Az országnak ebben a térségében gyorsan kell létrehoznunk nagyon sok munkahelyet, részben a közmunkák megszervezésével, részben adócsökkentéssel", fogalmazott. Orbán Viktor tíz éven belül egymillió munkahelyet ígért. A Független Hírügynökség kérdésére megerősítette, adócsökkentés még ebben az évben lesz.

A leendő miniszterelnök úgy fogalmazott, addig nincs értelme vállalkozásfejlesztésről beszélni, amíg a "megtermelt áru eltűnik a földekről, vagy a raktárépületekből", vagyis ellopják más ember munkájának gyümölcsét. Ezért a közbiztonság mihamarabbi helyreállítását ígérte.

Orbán Viktor a közmunkaprogram átszervezéséről is beszélt. Regionális és országos közmunkaprogramokat hirdetnek meg, az ebben résztvevőket "célzottan, a nemzetgazdasági érdeknek megfelelő munkára fogjuk kérni", fogalmazott. Példaként az ár- és belvízvédelemben való részvételt, és a csatornázást említette.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában