Helyi közélet

2010.04.27. 13:32

Sikeres egészségnap Berentén

<p>Berente - Csaknem kétszázan vettek részt a berentei egészségnapi rendezvényen.</p>

A Berentei Általános Művelődési Központ (ÁMK) és a Védőnői Szolgálat közös szervezésében április 22-én sikeres egészségnapot tartottak. Csaknem kétszázan vettek részt a rendezvényen, fiatalok és idősek egyaránt, mint például a 88 esztendős özv. Sándor Ferencné és a 9 éves Nagy Bence. A Teaház program során dr. Kiss Miklósné az intim tornáról beszélt, Pelle Anna az aromaterápiáról szólt, dr. Vályi-Nagy Viktor a homeopátia szerepét taglalta az allergia kezelésében. Jakab Zoltánné a sóbarlang terápiát mutatta be, Pásztor Éva pedig a Wellnes hasznosságát hangsúlyozta.  A Teaház egyébként a kazincbarcikai Ideál Életmód Klub munkatársai segítségével valósulhatott meg.

Egészséges étrend

A kiállítók, bemutatók között szerepeltek az ekcéma és atópiás dermatitis kezelésére ajánlott termékek, kipróbálási lehetőséggel. Megismerkedhettek a berenteiek az egészséges étrend-kiegészitőkkel, vitaminokkal. Tájékoztató hangzott el az otthonápolt fertőző beteg környezetében szükséges folyamatos fertőtlenítésről, a gyulladt fogíny ápolásáról, az antibiotikumok hatékonyságáról, a szívkoszorúér-betegségről. A gyakorlatban tapasztalhatták meg a bioptron lámpa--fényterápia előnyeit, valamint homeopátia-cikkekből és fogkrémekből is volt bőven választék. Bepillanthattak a lakosok a betegségbiztosítás műhelytitkaiba is.
Berente háziorvosa és asszisztense segítségével sor kerítettek vércukor mérésre, szaktanácsadással. Nem maradt el az ilyenkor szokásos koleszterinszint mérés és mikroalbuminuria-és hallásszűrés sem. A helyi Szent Borbála Idősek Otthona dolgozói közreműködtek a testzsír- (a készülékről az ÁNTSZ gondoskodott) és a vérnyomásmérésben.

Szeretetmasszázs

A szolgáltatásokat teljessé tette a varbói Fazekas Imre test- és fülgyertyázása, vásárlási lehetőséggel, továbbá Balláné Erika szeretetmasszázsa, a tardonai Anita Fülakupunktúra Természetgyógyászat fülakupunktúrája, bach virágterápiája. A berentei egészségnap lebonyolításában tevékenyen részt vett a helyi ÁMK Bánáti Veronika népművelő vezetésével, a művelődési ház dolgozói, Fortuna János jegyző és a Berentei Védőnői Szolgálat Horzsóné Üveges Szilvia védőnő irányításával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában